23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCazul atacantului Balba a pus Politia pe jar

Cazul atacantului Balba a pus Politia pe jar

Cazul fotbalistului iesean Ionut Balba, atacantul de la Politehnica Iasi prins beat la volan, a starnit o adevarata furtuna in Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Comisarul-sef Liviu Zanfirescu, comandantul institutiei, a dispus efectuarea unei anchete interne care sa stabileasca daca sportivul a beneficiat sau nu de clementa agentilor de la Rutiera.

Masura a fost luata dupa ce la urechile sefului IPJ au ajuns informatii potrivit carora subordonatii sai i-ar fi dat atacantului o pedeapsa mult prea blanda, iar alcoolemia acestuia ar fi fost cu mult mai mare decat cea inscrisa in procesul verbal. "Ancheta interna va stabili daca Ionut Balba a fost sau nu protejat de catre politisti.
In functie de finalul cercetarilor se vor lua masurile legale ce se impun. Un lucru sa fie clar. Nu voi tolera nici o abatere din partea subordonatilor mei. Vom lua cele mai aspre masuri", a amenintat comandantul Zanfirescu.  
Ionut Balba a intrat in atentia autoritatilor in urma cu cateva saptamani, atunci cand a fost prins conducand autoturismul personal sub influenta bauturilor alcoolice. In noaptea de 13 spre 14 februarie 2007, atacantul lui Poli a petrecut impreuna cu niste prieteni intr-un restaurant de la marginea orasului. In momentul in care sportivul a parasit localul, o persoana a sunat la 112, sesizand faptul ca atacantul echipei Poli s-a urcat baut la volan. Cateva minute mai tarziu, Ionut Balba era oprit in trafic de o patrula a Sectiei V Politie. Ulterior, tanarul a fost condus la sediul Politiei Rutiere, unde a fost supus unui test cu alcoolmetrul, rezultand o alcoolemie peste limita legala.
Atacantul si-a recunoscut vina si nu a solicitat sa fie condus la spital pentru prelevare de probe biologice, alegandu-se cu amenda si permisul suspendat pe trei luni.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă