Primăria Constanţa a reziliat contractul de concesionare a Cazinoului, contract semnat în octombrie 2007, pe o perioadă de 49 de ani, cu grupul israelian Queen. În tot acest timp, concesionarul nu a bătut un cui în clădirea aflată acum în paragină. „Din păcate, varianta cu israelienii nu a funcţionat. Au cheltuit cam două milioane de euro până acum cu proiecte, în plata concesiunii şi au cumpărat şi un teren ca să facă şi un hotel unde să cazeze eventualii jucători.
Din cauza situaţiei economice mondiale care i-a mai zdruncinat puţin, din cauza felului şi mersului economiei româneşti şi a turismului românesc, au zis că, decât să investească încă cinci milioane în Cazino şi să piardă şapte, mai bine închid şi pleacă acasă cu ăştia două milioane de euro pierduţi şi au renunţat la contract”, a declarat ieri primarul Radu Mazăre, după ce consilierii au votat renunţarea la contract. Potrivit acestui contract, aşa cum a fost prezentat în 2007, redevenţa ce urma să fie plătită de israelieni era de 130.000 de euro, iar aceştia trebuiau să investească, în cinci ani, până la nouă milioane de euro.
Mazăre a mai spus că e dispus să vândă clădirea, dar nici un investitor nu este interesat. „Cine poate să-mi aducă pe cineva care vrea să investească acolo, să-l ia în concesiune sau să-l vindem. Sunt dispus să vindem acest Cazino. Să dea Dumnezeu să vină cineva să vrea să îl cumpere, să investească în el şi să-l facă funcţional. Municipalitatea nu poate să ţină cazinouri.
Îl vindem. Să dea Dumnezeu să-l cumpere vreun arab bogat sau vreun turc care se ocupă de cazinouri. Până atunci, îl menţinem cu bănuţi puţini, cât să nu cadă, să nu se degradeze, nu pot să mă apuc să fac cazinouri, nici salon de nunţi. Din câţi oameni cu bani cunosc, nu au fost interesaţi în a prelua în nici o formă acest simbol al Constanţei”, a mai spus Mazăre.