15.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialCazanciuc respinge orice amânare a intrării în vigoare a Codurilor

Cazanciuc respinge orice amânare a intrării în vigoare a Codurilor

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a precizat, luni, că nu se pune problema amânării intrării în vigoare a Codurilor, după ce preşedintele spusese că ar fi mai bine să se amâne aplicarea lor cu două luni, conform Mediafax.

„Nu se pune problema amânării intrării în vigoare a codurilor. Am avut această discuţie cu colegii procurori şi judecători din ţară. E un angajament pe care ni l-am luat faţă de partenerii europeni”, a spus ministrul Justiţiei la ieşirea de la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de luni.

Citeşte şi: Băsescu, despre Coduri: Mai bine spunem că ne mai trebuie două luni

Potrivit lui Cazanciuc, Codul Penal, care a fost deja adoptat prin asumarea răspunderii încă de acum cinci ani, respectiv din 2009, a fost până în prezent într-o „permanentă dezbatere publică”.

Totodată, ministrul Robert Cazanciuc a precizat că o amânare a intrării în vigoarea a Codurilor nu ar rezolva absolut nimic.

„Avem un an de acum, de la intrarea în vigoare a procedurii civile şi urmează un proces de revizuire. Cu siguranţă în procesul de aplicare a codurilor vor fi lucruri care vor trebui corectate şi acestea vor fi corectate în aşa fel încât codurile să fie până la urmă un plus pentru sistem, pentru societate şi nu instrument care să blocheze lucurile”, a spus Cazanciuc.

Noul Cod Penal şi noul Cod de Procedură Penală vor intra în vigoare la 1 februarie.

Preşedintele Traian Băsescu a remarcat, luni, în cadrul şedinţei CSM, că, dacă sunt probleme cu noul Cod Penal şi Codul de Procedură Penală, mai bine se amână aplicarea cu două luni

„Trag, totuşi, o concluzie pozitivă, că putem, pentru că, altfel, mai bine spunem acum: «Fraţilor, ne mai trebuie două luni», vorbim şi cu Bruxelles-ul, care ne presează de doi ani să le introducem, şi spunem «Ne mai trebuie două luni, că avem nu ştiu ce de făcut», sigur, dând explicaţii”, a declarat şeful statului.

Cele mai citite

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Victor Ponta: M-am săturat să fiu fostul

Victor Ponta deschide lista PSD Dâmbovița pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților Victor Ponta a fost propus pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă