17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCaz socant cu pedepse usoare, la Spitalul Judetean Constanta

Caz socant cu pedepse usoare, la Spitalul Judetean Constanta

» Cazul femeii care a avortat neasistata intr-un salon a fost analizat de o comisie a Spitalului Judetean Constanta.
» Daca din punct de vedere medical s-au facut toate eforturile pentru salvarea mamei, din punct de vedere administrativ au fost descoperite nereguli.

Comisia medicala a spitalului Judetean Constanta a analizat cazul femeii care a avortat, miercuri, pe patul spitalului fara a fi supravegheata. Potrivit dr. Danut Capatana, managerul unitatii sanitare, cea mai mare problema este ca femeii i s-a incalcat dreptul la intimitate, prin participarea la avort si a altor persoane, motiv pentru care au fost aplicate sanctiuni. "Am discutat modul in care s-au efectuat manevrele si serviciile medicale si modul in care s-a finalizat manopera medicala", a subliniat managerul. Din punct de vedere medical s-au depus toate eforturile pentru salvarea vietii pacientei. Mai mult, un medic care a supravegheat-o pe pacienta a adus de acasa oxitocina pentru a declansa avortul.

Daca medical comisia nu are nimic de reprosat, din punct de vedere administrativ, au fost nereguli. "Avorturile spontane se pot intampla oricand, oriunde. Nu are relevanta ca s-a intamplat in salon. Important este ca au participat si alte persoane care nu aveau ce cauta acolo si s-a incalcat dreptul la intimitate al pacientei. Pentru ca nu le-a dus capul (n.r. – asistenta si infirmiera) sa le dea pe celelalte paciente afara din salon, vor plati", a adaugat dr. Capatana. Astfel, medicul-sef si asistenta-sefa au primit avertismente scrise, iar asistenta care a participat la avort si infirmiera vor avea taiate 10% din salariu timp de trei luni.

Precizam ca avortonul a fost lasat 15 minute pe pat, intr-o punga, timp in care pacienta s-a aflat la chiuretaj. Pentru ca astfel de situatii sa fie evitate pe viitor, unitatea sanitara va achizitiona paravane. "Un salon separat nu putem face, pentru ca ar insemna supraveghere 24/24, iar noi nu avem personal. Vom cumpara doua paravane pentru ca avorturile sa nu se mai petreaca de fata cu alte persoane", a incheiat dr. Capatana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă