2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Șapte copii, internați la Spitalul Marie Curie. Alți doi au fost...

UPDATE: Șapte copii, internați la Spitalul Marie Curie. Alți doi au fost transferați în unități medicale din București

UPDATE 15.00: Alți doi copii din Argeș au fost transferați, în ultimele 24 de ore, la spitale din București, informează Digi24.

UPDATE 12.35: 42 de copii cu forme ușoare și medii ale bolii diareice sunt internați în spitalele din Argeș, au anunțat, miercuri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Mai mult, în ultimele șase zile, niciunul dintre copii nu a necesitat transferul la spitalele din București, informează Agerpres.

––

Șapte copii cu sindromul hemolitic-uremic mai sunt internați la Spitalul ”Marie Curie”. Dintre aceștia, trei sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă, unde li se face dializă, însă ei nu necesită ventilație mecanică. Alți patru se află la secția de Nefrologie, iar starea lor de sănătate este bună, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al Spitalului, Denis Stănescu. 

Ministrul Sănătății Achimaş-Cadariu a ajuns, miercuri dimineața, la Spitalul ”Marie Curie”, unde se fac, în continuare investigații.

Marți, Ministerul Sănătății a publicat, pe site-ul instituției, un raport preliminar, privind ancheta în cazul îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș. Astfel, MS transmite că nu există o sursă unică de îmbolnăvire a bebelușilor. Mai mult, din datele de menționate în foile de observație, nu s-a indentificat nicio legatură între cazuri.

Citește și:  Al treilea bebeluș bolnav din Argeș a murit. Corpul de Control al lui Cioloș investighează cazu

MS transmite că debutul bolii a avut loc într-o perioadă de două săptămâni. Mai mult, raportul arată că nu toți copiii au prezentat anemie hemolitică.
 
În urma probelor de apă plată, apă de rețea și lapte praf, s-a constatat că probele recoltate sunt în conformitate cu normele, cu excepția a două probe, recoltate de la domiciliul unor copii. 

În ceea ce privește deshidratarea, MS a precizat că a reprezentat un factor important în evoluția ulterioară a cazurilor, mai ales prin întârzierea prezentării la medic. Din acest motiv, luni a fost instituit un sistem de declarare zilnică a tuturor cazurilor de boală diareică severă, din toate unitățile sanitare, la copiii sub cinci ani.

Potrivit raportului, probele efectate în saloane, în Spitalul de Pediatrie din Piteși nu există un focar de infecție. Mai mult de atât, în ultimele cinci zile, niciun copil din judetul Argeș  sau din alte zone ale țării nu a mai fost raportat cu boală diareică gravă.

Citește și: UPDATE: Unul din bebeluşii internaţi la Spitalul Marie Curie a murit. Un alt copil a avut nevoie de resuscitare

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloş va investiga modalitatea în care sunt trataţi bebeluţii care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al Executivului, remis redacţiei. Corpul de Control verifică cum s-a asigurat tratamentul medical al copiilor și cum s-au făcut investigațiile privind cauzele îmbolnăvirii bebelușilor. Acțiunea vizează respectarea procedurilor în spitalele din Argeș şi din București, promptitudinea asistenței acordate şi modalitatea în care este realizată investigația epidemiologică, precizează comunicatul Guvernului. Mai mult, Corpul de Control va lua în considerare şi posibilele infecții nosocomiale din cadrul spitalelor din Argeş în care au fost internaţi, iniţial, bebeluşii.

Conform presei argeșene, aproximativ 30 de copii sunt internați cu sindromul hemolitic- uremic în spitalele din București, Pitești și Câmpulung. La unitatea sanitară din Capitală au murit trei bebeluși internați.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Economistul Bogdan Glăvan: România, un stat eșuat, în pragul colapsului financiar

Glăvan atrage atenția că o treime din cheltuielile statului român sunt acoperite din împrumuturi, ceea ce face economia extrem de vulnerabilă România se află pe...

Facturile lui Marcel Ciolacu zboară spre necunoscut: suspiciuni majore privind autenticitatea

Facturile sunt emise de Nordis Travel SRL, însă detalii importante precum numărul, data exactă a facturilor și informațiile despre zboruri lipsesc sau au fost...

Energia nucleară, soluția marilor companii pentru inteligența artificială

Alimentarea centrelor de date necesită cantități uriașe de electricitate, investiții pe măsură, dar și riscuri semnificative Creșterea explozivă a inteligenței artificiale (AI) determină giganții tehnologici...
Ultima oră
Pe aceeași temă