15.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCฤƒtฤƒlin Voicu bรขntuie prin congresele MAGISTRAลขILOR, doar-doar ลŸi-o gฤƒsi noi protectori

Cฤƒtฤƒlin Voicu bรขntuie prin congresele MAGISTRAลขILOR, doar-doar ลŸi-o gฤƒsi noi protectori

Senatorul Cฤƒtฤƒlin Voicu, condamnat în primฤƒ instanลฃฤƒ la cinci ani de închisoare pentru corupลฃie alaturi de judecatorul Florin Costiniu, condamnat cu suspendare, a fost prezent vineri pe holurile de la Palatul Parlamentului. desi nu era zi de lucru, dar acolo se desfasura reuniunea Asociaลฃiei Magistraลฃilor din România (AMR), spun surse care au participat la aceastฤƒ întâlnire. Chiar s-a intalnit cu unii magistrati din aceasta asociatie, s-a salutat amical cu ei si a vorbit cu ei.

Voicu n-a fost absent nici din preajma conferintei Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), desfasurat tot vineri, dar dupa-amiaza, la Hotel Intercontinental. Acolo, senatorul PSD Catalin Voicu a stat la bar si se uita cu jind dupa magistratii care treceau pe langa el, doar-doar va intra cu vreunul in vorba.

Parea ca Voicu ii urmareste pe magistrati pentru a-si depista cunoscuti care, eventual, sa-l ajute sa-si rezolve problemele judiciarte.

Dezbaterea AMR, asociaลฃie apropiatฤƒ de USL, a avut ca temฤƒ monitorizarea României pe Justiลฃie – subiectele anunลฃate au fost, între altele, „Justiลฃia românฤƒ sub control politic internaลฃional„; „MCV – instrument de regenerare sau de intimidare a INDEPENDENลขEI Justiลฃiei din România„; „Justiลฃia românฤƒ – un drept al cetฤƒลฃeanului în viziunea societฤƒลฃii civile. ­ATITUDINI, Mฤ‚SURI, SOLUลขII„. Planul era, de asemenea, sฤƒ se strângฤƒ semnฤƒturi pentru revocarea conducerii CSM.

La dezbaterea AMR a participat si ministrul Mona Pivniceru, care urma sa primeasca titlul de presedinte de onare, dupa cum ne-a declarat presedintele in exercitiu, Dan Spanu.

Conferinta UNJR, cu invitati din tari europene, s-a axact mai mult pe analiza activitatii Consiliului Superior al Magistraturii, pe rolul acestuia de garant al independentei, pe transparenta, integritatea si raspunderea membrilor CSM. Pentru a realiza un studiu, UNJR a trimis formulare catre cei circa 8000 de magistrati– judecatori si procurori- pentru a afla opinia lor despre transparenta actualului CSM si despre modul in care se desfasoara concursursurile. Din cei circa 8000 de magistrati au raspuns doar circa 300, dar concluzia UNJR a fost ca 60% dintre chestionati au conastat deficiente ale actualei conduceri a CSM. Daca ar fi sa luam in calcul pe toti cei circa 8000 de magistrati- asa cum ar fi normal- atunci NU s-ar justifica acest procesnt de 60%, asa ca informatia transmisa Agerpres nu este tocmai corecta este nu tocmai corect.

CiteลŸte mai mult despre Planul secret al Asociaลฃiei Magistraลฃilor pentru schimbarea conducerii CSM

Cฤƒtฤƒlin Voicu, senator PSD, a fost condamnat în aceastฤƒ varฤƒ la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenลฃฤƒ. Acesta a fost acuzat cฤƒ a primit bani de la oameni de afaceri pentru a obลฃine soluลฃii favorabile în dosarele lor. În acest dosar a fost condamnat, la trei ani de închisoare cu suspendare, ลŸi fostul judecฤƒtor de la Înalta Curte Florin Costiniu, cel care urma sฤƒ soluลฃioneze favorabil dosarele.

Soลฃia judecฤƒtorului pensionat între timp, Viorica Costiniu, este preลŸedinte de onoare al Asociaลฃiei Magistraลฃilor din România. PreลŸedinte al AMR a fost ลŸi actualul ministru al Justiลฃiei, Mona Pivniceru.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu atacฤƒ Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

รŽn urma unui val critic la adresa Curศ›ii Constituศ›ionale a Romรขniei cu privire la respingerea candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, Marcel Ciolacu, preศ™edintele...

Oglinda uscatฤƒ a Moldovei: peste jumฤƒtate dintre locuitori, nu au apฤƒ potabilฤƒ

Datele INS aratฤƒ cฤƒ 1.800 de ลŸcoli ลŸi grฤƒdiniลฃe nu au acces la reลฃeaua de apฤƒ Cel mai recent raport al Institutului Naลฃional de Statisticฤƒ...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordฤƒm o atenศ›ie deosebitฤƒ oportunitฤƒศ›ilor economice din spaศ›iul francofon

Una dintre prioritฤƒศ›ile majore ale Francofoniei o reprezintฤƒ educaศ›ia ศ™i formarea tinerilor, a declarat preศ™edintele Iohannis la Paris Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis, a susศ›inut sรขmbฤƒtฤƒ,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ