7.1 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăSpecialCât sunt de utile produsele "waterproof"?

Cât sunt de utile produsele „waterproof”?

Dimineata pierzi ceva vreme in fata oglinzii, in incercarea de a-i oferi tenului tau un machiaj sofisticat, dupa ultimele tendinte. La pranz rujul este deja ca si inexistent, iar mascara incepe sa cada. Iti suna cunoscut acest scenariu? Atunci este timpul sa ai grija de imaginea ta si sa investesti in produsele de make-up rezistente.

 

Cand avem nevoie de waterproof

Deseori ocolit pe rafturile de produse cosmetice, mascara waterproof este foarte util in sezonul rece cand, din pricina trecerilor repetate de la rece la cald si invers, ochii au tendinta sa lacrimeze. Necesitatea unui mascara rezistent la apa este si mai evidenta in zilele ploioase sau atunci cand vrei sa mergi la piscina. Pornind de la mascara rezistent la apa, firmele de produse cosmetice au creat rujuri, fonduri de ten, farduri si eye-linere cu aceleasi calitati de rezistenta in conditii de umiditate. Alaturi de mascara waterproof, cel mai cunoscut produs rezistent de machiaj este rujul long lasting sau anti-transfer.

Cum le testam

Cand iti cumperi un mascara rezistent la apa, avand in vedere ca este un produs de machiaj sofisticat, nu te uita la bani si ofera-ti un produs de calitate. Daca vrei sa vezi ca-si merita banii, un test simplu si eficient este sa faci un dus dupa ce ti-ai aplicat pe gene noua achizitie. Cand produsul este de calitate, aspectul genelor trebuie sa ramana intact, chiar si sub dus.

Tipsuri despre mascara

Totusi, nu trebuie sa abuzam de acest miracol al cosmeticii moderne. Daca apelezi zilnic la un mascara waterproof, acesta are tendinta sa usuce genele. Un tub de mascara nu ar trebui tinut in trusa de farduri mai mult de sase luni. In cazul celor care poarta lentile de contact, termenul de garantie al unui mascara, waterproof sau normal, ar trebui sa fie si mai scurt. In cazul in care compozitia din tubul de mascara nu mai este la fel de fluida ca la inceput, nu incerca trucul cu uleiul de ricin. Nu asa vei reusi sa resuscitezi produsul ci doar sa-i compromiti definitiv formula. Un truc pentru a-l revigora este sa incalzesti putin tubul desfacut in apa fierbinte, avand grija ca apa sa nu intre in flacon.

Ce trebuie sa stii despre rujurile long lasting

Rujul rezistent care ramane fixat la suprafata buzelor ca o pelicula timp de sase ore este util atunci cand ai o sedinta sau o intalnire de afaceri care dureaza, o petrecere si alte evenimente care nu-ti permit sa-ti retusezi prea des machiajul. Pentru ca rujul sa reziste, dupa aplicare nu presa buzele. Este un gest reflex de care trebuie sa te dezobisnuiesti. Nu vei reusi altceva decat „sa strivesti” uleiurile volatile care trebuie sa se evapore pentru a favoriza astfel fixarea rujului. De altfel, acest lucru apare specificat si pe ambalajul produsului. Un ruj long lasting nu este intotdeauna foarte comod intrucat iti poate da senzatia de buze uscate. Nu incerca sa combini rujul rezistent cu un gloss sau cu un alt ruj hidratant daca nu vrei sa anulezi calitatile produsului. Un amanunt foarte important este sa inchizi corect batonul de ruj si sa ai grija sa faca „click”. Altfel vei avea surpriza sa te trezesti cu un ruj uscat, intrucat aceste produse au in compozitie uleiuri volatile care se evapora foarte usor. Daca te-ai hotarat la un ruj rezistent, care este de obicei mai scump, nu este cazul sa faci economie cand iti alegi creionul contur de buze. Si acesta trebuie sa fie din aceeasi categorie daca nu vrei sa dispara, la scurt timp dupa aplicare.

Un demachiant pe masura

Gratie tehnologiei si progresului, ultimele formule de mascara waterproof nu-ti mai dau senzatia de a-ti fi aplicat pe gene un strat de ciment. Persistente in conditii extreme, aceste produse de machiaj sunt la fel de greu de inlaturat si cu un demachiant obisnuit. Mascara waterproof poate fi indepartat cu usurinta daca investesti intr-un demachiant waterproof. Aceste demachiante speciale au o consistenta uleioasa care dizolva si cele mai rezistente formule. Din fericire, demachiantul pentru ochi este recomandat si pentru buze.

In general, chiar si un mascara normal nu trebuie sa stea pe gene mai mult de opt ore. Demachierea trebuie sa inceapa cu buzele. Sensul miscarilor este de la exterior spre interior, pentru a nu intinde rujul pe toata fata. Continua cu ochii. Mascara waterproof nu trebuie indepartat prin miscari agresive. Tine discheta demachianta 10 secunde pe fiecare pleoapa, timp in care demachiantul dizolva mascara si fardurile. Sterge apoi, de la exterior catre interior, restul de machiaj acumulat sub pleoapa inferioara.

Articol preluat de pe www.121.ro

Copyright www.121.ro

 

Articole din aceeasi categorie:

Cum sa-ti evidentiezi ochii. Machiajul halou

Cum pot afla ce tip de ten am?

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: PSD se retrage cu demnitate de la masa discuțiilor, dar nu fugim de responsabilitate

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că PSD se retrage de la formarea Executivului şi va vota în Parlament un Guvern de dreapta Marcel Ciolacu a...

Nuclearelectrica semnează un contract de aproape două miliarde de euro pentru retehnologizarea Unității 1 de la Cernavodă

Proiectul vizează prelungirea duratei de viață operațională a Unității 1 cu 30 de ani, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României Nuclearelectrica și...

Turiștii străini au cheltuit, în medie, aproape 3.000 de lei/persoană în România, în primele nouă luni ale anului

Avionul a fost principalul mijloc de transport utilizat de turiști, urmat de autoturisme proprii, autocare și autobuze Turiștii nerezidenți cazați în structura de cazare turistică...
Ultima oră
Pe aceeași temă