13.2 C
Bucureศ™ti
joi, 10 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCรขt de sigurฤƒ este staลฃiunea Mamaia?

Cรขt de sigurฤƒ este staลฃiunea Mamaia?

Staลฃiunea Mamaia este magnet nu numai pentru turiลŸtii care vor sฤƒ se distreze, ci ลŸi pentru hoลฃi. La Poliลฃie ajung tot mai multe cazuri de persoane care sunt tâlhฤƒrite, bฤƒtute, ameninลฃate aici.

Cel mai recent caz a fost fฤƒcut public ieri. PoliลฃiลŸtii Biroului Investigaลฃii Criminale din cadrul Poliลฃiei Municipiului Constanลฃa au anunลฃat cฤƒ au reลฃinut ลŸase tineri, suspecลฃi de o tâlhฤƒrie comisฤƒ în data de 5 mai, deci în minivacanลฃa de PaลŸte. Victima fost un turist de 21 de ani din BucureลŸti.

”În ziua respectivฤƒ, în jurul orei 4.50, în timp ce se afla pe plajฤƒ în faลฃa unui club din staลฃiunea Mamaia, a fost acostat de cฤƒtre un grup format din 5-6 persoane de sex bฤƒrbฤƒtesc, care prin ameninลฃare cu acte de violenลฃฤƒ l-au deposedat de un telefon mobil în valoare de 2.500 lei”, a precizat Gelu Manolescu, purtฤƒtorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliลฃie al Judeลฃului Constanลฃa.

Având în vedere aspectele sesizate, în urma investigaลฃiilor efectuate împreunฤƒ ลŸi cu lucrฤƒtori din cadrul I.J.J. Constanลฃa au fost depistaลฃi S. S. Ionuลฃ, de 19 ani, ลŸi N. D. F., de 16 ani, ambii din Nฤƒvodari, suspectaลฃi de comiterea acestei infracลฃiuni. Pe parcursul cercetฤƒrilor, poliลฃiลŸtii au identificat ลŸi probat participarea altor patru tineri cu vârste cuprinse între 16 ลŸi 18 ani, din Nฤƒvodari ลŸi Lumina. Ieri, cinci dintre suspecลฃi au fost reลฃinuลฃi pentru o perioadฤƒ de 24 de ore, pentru sฤƒvârลŸirea infracลฃiunii de tâlhฤƒrie. Al ลŸaselea era cฤƒutat, pentru cฤƒ se sustrฤƒgea cercetฤƒrilor. Tot ieri, aceลŸtia urmau sฤƒ fie prezentaลฃi instanลฃei, cu propunerea de arestare preventivฤƒ.

Un caz grav a avut loc tot în perioada minivacanลฃei de 1 mai. Atunci, potrivit IPJ Constanลฃa, doi tineri au mers într-un club situat pe o plajฤƒ din staลฃiunea Mamaia ลŸi, pretinzând cฤƒ sunt poliลฃiลŸti, au abordat un turist din judeลฃul ArgeลŸ, pe care l-au dus în afara clubului ลŸi i-au luat 2.500 de lei. Turistul a anunลฃat imediat Poliลฃia, iar în scurt timp unul dintre agresori, un tânฤƒr de 23 de ani, din Constanลฃa, a fost prins. Extinzând cercetฤƒrile, poliลฃiลŸtii l-au identificat ลŸi reลฃinut ลŸi pe cel de-al doilea suspect, un constฤƒnลฃean în vârstฤƒ de 25 de ani. Din prejudiciul iniลฃial a fost recuperatฤƒ suma de 1.700 de lei, care a fost restituitฤƒ tânฤƒrului pฤƒgubit.

Încep carnavalurile

În ciuda acestor incidente, Mamaia se pregฤƒteลŸte de vârful de sezon. Primarul Radu Mazฤƒre a anunลฃat, luni, cฤƒ Mamaia este singura staลฃiune din ลฃarฤƒ care „funcลฃioneazฤƒ” ลŸi cฤƒ este foarte bine cฤƒ se construieลŸte chiar ลŸi în timpul sezonului estival, pentru cฤƒ altfel ar fi fost „paraginฤƒ”.

«Mamaia aratฤƒ extraordinar ลŸi o sฤƒ arate în continuare extraordinar. Este singura staลฃiune din România care funcลฃioneazฤƒ, faptul cฤƒ se construieลŸte, mฤƒ bucur cฤƒ se construieลŸte, o sฤƒ se construiascฤƒ în continuare pentru cฤƒ am avut aceastฤƒ politicฤƒ mai relaxatฤƒ ca sฤƒ-i lฤƒsฤƒm sฤƒ construiascฤƒ, iar obiectivele în care se bagฤƒ bani se vor termina în vara asta sau în doi ani în loc sฤƒ se termine în ลŸapte. ลži dacฤƒ nu s-ar fi construit în Mamaia, aลฃi fi gฤƒsit paragina pe care o gฤƒsiลฃi în sud sau oriunde în celelalte staลฃiuni din România. Nu vor fi aplicate sancลฃiuni, eu sprijin orice investiลฃie aici, sunt 20.000 de oameni în staลฃiunea Mamaia care câลŸtigฤƒ de aici bani pe hârtie, angajaลฃi. Bucuraลฃi-vฤƒ ลŸi faceลฃi cruci cฤƒ se construieลŸte cฤƒ dacฤƒ nu se construia, atunci nu aveam nici turism”, a declarat Mazฤƒre. Acesta a mai spus cฤƒ paradele cu care alegorice vor avea loc în fiecare sâmbฤƒtฤƒ, pe perioada verii, începând cu 6 iulie.

”Carnavalurile încep în 6 iulie, atunci e prima defilare. La prima defilare sunt Henric. Nu ลŸtiu al câtelea, ฤƒla care a avut multe neveste (n.r. – Henric al VIII-lea). Vor fi în fiecare sâmbฤƒtฤƒ. Eu o sฤƒ am trei apariลฃii, doar nu o sฤƒ am în fiecare sâmbฤƒtฤƒ. Pe la mijloc mai apar în Winnetou ลŸi la sfârลŸit în rege persan. Iar la defilarea de modฤƒ din fashion week voi fi rege african cu multe pene”, a anunลฃat Radu Mazฤƒre.

Cele mai citite

Ucraina a distrus un depozit de sute de drone din sudul Rusiei

Ucraina a anunลฃat miercuri cฤƒ forลฃele sale armate au distrus un depozit adฤƒpostind cรขteva sute de drone de atac รฎn sudul Rusiei, noteazฤƒ AFP. Forลฃele...

PSD vrea excluderea CCR de la validarea candidaturilor pentru prezidenศ›iale

PSD vrea excluderea CCR din validarea candidaturilor la prezidenศ›iale dupฤƒ cazul Diana ศ˜oศ™oacฤƒ, se aratฤƒ รฎntr-un proiect de lege depus miercuri รฎn Parlament de...

Fost primar trimis รฎn judecatฤƒ pentru cฤƒ a รฎncasat salarii de zece ori mai mari

Raul Bocศ™e, fostul primar al comunei Cรขmpani, din judeศ›ul Bihor, a fost trimis รฎn judecatฤƒ de DNA, pentru abuz รฎn serviciu. Acesta este acuzat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ