Reprezentanţii primăriei spun că un kilogram nu va fi mai scump de 20 de lei în pieţele din municipiu.
Ca şi anul trecut, conducerea Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat a demarat, începând de astăzi, programul „Preţul corect la miel”. Prin acest program, producătorii sunt obligaţi să vândă cu maximum 19,9 lei kilogramul de carne de miel. În schimbul acestui preţ prestabilit, ei îşi vor putea comercializa marfa fără să mai plătească nimic pentru tarabe. Prezent ieri, 11 aprilie, în Piaţa Griviţei, directorul Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare, Nicolae Fronescu, a declarat că preţul a fost stabilit de comun acord cu producătorii înscrişi în program şi că nu este obligatoriu. „Ceilalţi producători care nu s-au înscris în program pot vinde cu ce preţ vor, dar ei vor plăti taxa de piaţă”, a precizat Fronescu. Cu alte cuvinte, fermierii sunt sfătuiţi să vândă cu preţuri mai mici, în acest fel fiind scutiţi de la plata taxei de piaţă. Punctele de desfacere vor fi amplasate anul acesta în Piaţa Griviţei, Piaţa Pescăruşul, unde va exista şi un punct de sacrificare, şi Piaţa Tomis 3.
Anul acesta s-au înscris în programul „Preţul corect la miel” aproximativ 50 de producători. Majoritatea mieilor pe care îi vom găsi în pieţele agroalimentare vor proveni din Tulcea, Stejaru, Baia. Şi pentru că oamenii vor începe de astăzi să cumpere carne de miel, inspectorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi cei ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor vor fi cu ochii pe producători. Controalele vor fi efectuate până-n Vinerea Mare.