15.2 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialCastro Fantoba, cel mai bun acrobat la Mamaia

Castro Fantoba, cel mai bun acrobat la Mamaia

» Aviatorul spaniol Castro Fantoba a castigat etapa constanteana a FAI-World Acrobatic Formula.

Cateva mii de oameni au asistat sambata la prima etapa de acrobatie aeriana desfasurata in Romania, FAI Mamaia – World Elite Aerobatic Formula. Vremea destul de capricioasa i-a determinat pe organizatori sa comprime evenimentul astfel ca intreaga intrecere, programata initial pentru doua zile, s-a desfasurat sambata.
Fiecare dintre cei opt piloti a incercat sa impresioneze juriul in doua runde a cate trei minute, acestea fiind, la randul lor, impartite in doua, evolutie cu program impus si program freestyle. In cele din urma, cel care s-a dovedit cel mai priceput in a manevra aparatul de zbor a fost campionul mondial din 2006, spaniolul Castro Fantoba. Acesta i-a devansat pe rusoaica Svetlana Kapanina si pe ungurul Zoltan Veres.

Evenimentul de la Mamaia a facut parte din circuitul mondial de acrobatie aeriana, etapa fiind organizata sub egida Federatiei Aeronautice Internationale. Competitia a fost deschisa de primarul Radu Mazare, care a efectuat un salt cu parasuta de la 3.000 de metri altitudine. La aterizare, edilul Constantei a declarat: "Organizam la Mamaia ceea ce nu a mai fost in Romania, o etapa mondiala de acrobatie aeriana. De acum incolo vreau si vom face in asa fel ca in fiecare an sa avem parte de o astfel de etapa".

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă