Turul Franței este la doar câteva săptămâni distanță, iar venirea verii face ca oamenii să aleagă bibicleta pentru a merge la muncă.
Pentru toți cei care, înainte de a se urca în șa, își pun o cască de ciclism ca o măsură de precauție, este doar o pierdere de timp, spune un neurochirurg.
Henry Marsh, care lucreaza la Spitalul Saint George din Tooting, Londra, a declarat că a tratat o serie de pacienți implicați în accidente de biciclete ale căror căști de protecție au fost "prea subțiri" pentru a asigura o protecție reală, relatează The Telegraph.
Medicul menționează faptul că cercetătorii Universității din Bath au ajuns la concluzia că șoferii circulă mai aproape cu 8,5 cm de cicliștii care poartă o cască de protecție, deoarece îi văd mai în siguranță.
Dr. Marsh a spus: "Merg cu bicicleta și niciodată nu port cască de protecție. În țările unde este obligatorie purtarea căștilor nu există o scădere a leziunilor provocate de accidentele de bicicletă."
Bicicliști din Marea Britanie au obligația legală de a avea pe bicicletele lor reflectoare și lumini pe timp de noapte, dar căștile de protecție nu sunt obligatorii .
Angie Lee, director executiv al Bicycle Helmet Initiative Trust, a declarat : "Sper că doctorul are de gând să-și asume responsabilitatea pentru ciclistul care este accidentat, deoarece aceștia își dau casca jos în urma comentariilor făcute de doctor."
"Acest lucru poate fi opinia sa, dar există mult mai mulți neurochirurgi și chirurgi, care ar contracara acest argument”.
Un studiu al Departamentului de transport britanic a constatat că purtarea corectă a căștilor de protecție poate preveni accidentele fatale cu un procent de până la 16% din cazuri.
Aceste rezultate au fost criticate din lipsă de dovezi, lăsând dezbaterea nerezolvată .
Sursa foto : http://bikepretty.com/