15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCasa Albă: Cei ce investesc în companii ruseşti, informaţi asupra riscurilor

Casa Albă: Cei ce investesc în companii ruseşti, informaţi asupra riscurilor

Oficiali de la Casa Albă au contactat fonduri de investiţii care deţin acţiuni la companii ruseşti şi le-au recomandat reprezentanţilor acestora să îşi informeze clienţii asupra potenţialului risc legat de criza din Ucraina, anunţă Reuters, conform RIA Novosti.

Discuţiile au început cu câteva săptămâni în urmă, companiile fiind sfătuite să comunice clar clienţilor riscul existent şi să îi avertizeze să pregătească un plan de acţiune în cazul în care volatilitatea bursei de la Moscova este tot mai accentuată.

Acţiunile ruseşti au înregistrat pierderi, în medie, de 14% din valoarea lor în prima jumătate a lunii, pierderi pe care analiştii le pun pe seama crizei din Ucraina.

Miercuri, Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a avertizat asupra riscului investirii în companiile ruseşti, reamintind de sancţiunile economice impuse Rusiei de SUA şi UE.

După referendumul din Crimeea, Statele Unite şi Uniunea Europeană au anunţat sancţiuni diplomatice şi îngheţarea bunurilor unor oficiali ruşi apropiaţi lui Putin.

Cele mai citite

Germania anticipează stagnare economică în 2024, conform noilor previziuni guvernamentale

Guvernul Germaniei se pregătește să revizuiască în scădere previziunile economice pentru 2024, în contextul în care cea mai mare economie a Europei se confruntă...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă