Relansat de curand (insa din fericire fara mari modificari), Caru’ cu Bere ramane unul din putinele restaurante traditionale care nu se sparge nici in figuri de grand restaurant interbelic, cu preturi pentru straini, dar nici in rustic dubios si kitsch. In opinia mea, e de la distanta cel mai frumos restaurant romanesc, pe care nou-venitele "Rosettya", "Bucurestii d’alta data" etc. nu reusesc sa-l concureze. Interiorul, impunator, cu vitraliile sale vechi de pe pereti, amintind de o sala de bal, predispune mai degraba la distractie decat la conversatie si intimitate; e unul din putinele locuri traditional-romanesti in care am vazut straini lasandu-se prinsi in jocuri populare (sau dansuri latino)… De vina sa fie berea, aceasta bautura populara, care interzice fitele? Sa fie aerul deloc scrobit al locatiei, cu chelnerii ei simpatici? Nu stiu si putin conteaza. In continuare, vedeta meniului este ciolanul de porc cu varza – ciolanul e afumat, pe bune, iar varza, acra ca la mama acasa.
Din pacate, dincolo de portia generoasa, pretul a fost substantial remaniat, ajungand la 29,8 lei – asadar nu chiar la indemana oricui. De altfel, cam toate preturile au fost imbunatatite, restaurantul devenind mai putin accesibil – asta chiar daca exista si un meniu studentesc (11,9 lei) sau unul pentru pensionari (9,9 lei), insa cam subtire, pe masura pretului. Foarte buna si carnea de porc prajita si pastrata in untura – adevarata delicatesa de Ardeal (26 lei) si tot ca acolo, servita cu mamaliguta si (la cerere) mujdei. Ciorbele au ajuns sa se invarta undeva in jurul a 7,5 lei… Pastravul la gratar a ramas la un pret rezonabil, 23 lei, insa nu-l recomand, nici chiar asortat la minunatul vin al casei. Adevarata nenorocire este insa berea – minunata bere a casei a ajuns sa coste 6 lei draftul (400 ml), iar berea belgiana nefiltrata va duce la 13,20 lei. "Caru’ cu Bere" ramane unul din locurile cele mai bune din Bucuresti, cand vine vorba de distractie romaneasca, insa nu se mai potriveste chiar oricarui buzunar de clasa de mijloc.