-1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialCartofi cu ouă și ciuperci la cuptor

Cartofi cu ouă și ciuperci la cuptor

Alimentația este extrem de importantă când vine vorba de calitatea vieții noastre și cu siguranță știi și tu că aceasta trebuie să aibă un anumit balans. Iar aici vorbim despre faptul că este bine să mâncăm variat și să introducem cât mai multe legume și fructe în sistemul nostru alimentar.

Chiar dacă este bine să consumăm și carne, câteodată este la fel de bine să o mai excludem din rutina mâncărurilor pe care le preparam. De aceea, pentru astăzi îți propunem o rețetă fără carne: cartofi cu ouă și ciuperci la cuptor.

De ce ai nevoie?

550 de grame de ciuperci

6 ouă

100 grame de cașcaval

1 pahar de lapte

2 lingurițe de unt

150 ml smântâna sau iaurt gras

1 kilogram de cartofi

Ulei

Sare

Piper

Făină (2 linguri)

Mărar sau pătrunjel pentru ornate

Cum se prepară?

În primul rând vei pune apa la fiert pentru cartofi și ouă, în 2 oale separate. Între timp vei tăia în felii ciupercile, pe care le pui la călit în ulei încins, la foc mic.

Într-o altă tigaie vei pune untul, iar când începe să se topească poți să torni și făina. Amesteci ușor cu o lingură de lemn în compoziție și torni și laptele. Continui să amesteci până când pasta se îngroaşă (să ai grijă să nu formeze cocoloașe). Adaugi sare şi piper după gust.

Când apa din primele vase începe să dea în clocot, vei pune cartofii la fiert (să fie în coajă), la fel și ouăle.

Pentru ca ouăle să iasă tari, le vei lăsa la fiert între 8 și 10 minute

Într-un vas vei pune ciupercile și compoziția de sos alb, peste care vei adăuga cartofii pe care i-ai curățat și i-ai tăiat felii după ce s-au fiert. La fel procedezi și cu ouăle și le amesteci pe toate, dar cu mare grijă, să nu se sfărâme.

În continuare vei alege o tavă pe care o vei unge cu puțin ulei și torni toate ingredientele, pe care le așezi uniform și deasupra lor vei rade jumătate din cașcaval.

Smântâna sau iaurtul se varsă pe toată suprafața tăvii și se pune la cuptorul încins. Le vei lăsa la gătit până când capătă o crustă rumenită.

În momentul în care servești, poți rade și cealaltă jumătate de cașcaval și mai poți pune puțină smântâna deasupra. Poți să ornezi cu mărar sau pătrunjel. 

Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...
Ultima oră
Pe aceeași temă