22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCartierul ANL "N. Tonitza" inainteaza cu viteza melcului

Cartierul ANL „N. Tonitza” inainteaza cu viteza melcului

»  A fost reinnoita autorizatia de construire pentru continuarea lucrarilor la ansamblul "Nicolae Tonitza".

»  Cele peste 700 de apartamente din soseaua Oltenitei nr. 219 vor fi inchiriate tinerilor.

»  Prima cladire a fost terminata in urma cu trei ani, iar de atunci nu a mai fost finalizata nici una.

Lucrarile la cele 19 blocuri din ansamblul ANL "Nicolae Tonitza" din cartierul Berceni vor fi reluate, dupa ce Primaria Sectorului 4 a reinnoit autorizatia de construire.
In ultimii trei ani, constructorii nu au mai reusit sa termine nici un bloc din motive financiare interne. Pentru ca ANL nu a gasit o alta firma care sa preia proiectul, acesta a fost intarziat foarte mult. Conform planurilor initiale, in cele 19 blocuri cu doua si trei etaje vor fi amenajate 704 apartamente care urmeaza sa fie inchiriate tinerilor. Din 2000, de cand au fost puse bazele proiectului "Nicolae Tonitza", a fost terminat numai unul dintre cele 20 de blocuri prevazute.

ANL da vina pe constructor
Documentele legale pentru demararea lucrarilor la ansamblul ANL "Nicolae Tonitza" au fost semnate incepand cu anul 2000, iar din 2003 au inceput lucrarile de constructie la primul bloc care a fost finalizat doi ani mai tarziu. De atunci, constructorii se "lupta" sa termine inca doua blocuri, dar fara succes.
Problemele financiare au aparut in urma cu mai mult de doi ani, iar de doua luni firma a ajuns in insolventa. Din aceasta cauza, pe santier au mai ramas doar cativa muncitori care lucreaza din doi in trei. "De doi ani cautam o firma de constructii, dar nimeni nu vrea sa preia proiectul. Daca am gasi o alta societate, am rezilia si maine contractul cu constructorul actual", a declarat Dana Florea, sefa Biroului Imagine din ANL.

Reprezentantii agentiei au explicat ca este greu sa gaseasca alta firma deoarece sistemul constructiv pentru locuintele din cartierul respectiv este unul deosebit, format din structura metalica cu panouri de inchidere tip Condem.
Peste 700 de apartamente
In ansamblul "N. Tonitza" urmeaza sa mai fie ridicate inca 19 blocuri cu 704 apartamente, conform autorizatiei de constructie eliberate pentru terenul de peste 12.000 de metri patrati din soseaua Oltenitei nr. 219. Cartierul va fi impartit in sase zone rezidentiale cu acces auto, trotuare pentru pietoni si 207 locuri de parcare. Deocamdata, nimeni nu stie cand vor fi gata cele 19 blocuri daca se va lucra in ritmul actual.

 

» Preluat inapoi de PMB
Primaria Capitalei a redobandit 5,8 din cele 7,1 hectare alocate pentru construirea de catre ANL a ansamblului "Tonitza".
Terenul a fost initial trecut in administrarea Consiliului Local Sector 4 in 2002, dar pentru ca nu mai era folosit a fost preluat inapoi de Primaria Capitalei. Municipalitatea intentioneaza sa foloseasca suprafata respectiva tot pentru constructia de locuinte.

Cele mai citite

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă