17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCarte & DVD

Carte & DVD

FILM. DVD.  
Monstri contra extraterestri

Proaspata animatie DreamWorks Pictures, "Monstrii con­tra extraterestrii", isi pas­treaza simplitatea liniei narative (spre deosebire de concurenta lor, Pixar, care acum, aflati sub umbrela Disney, vin cu povesti din ce in ce mai complexe si pe mai multe planuri).
Susan Murphy (Reese Witherspoon) e pe cale sa-si vada visul cu ochii: se va marita cu omul viselor ei, si nici macar radiatiile pe care le-a absorbit atunci cand a fost lovita cu un meteorit venit din spatiu nu o vor opri. Crede ea. Tot ce urmeaza este la limita filmului pentru copii, as zice eu: Susan se metamorfozeaza, ta­man in biserica, la altar, e rapita, e tinuta prizoniera de guvern… Si monstrii intalnesc extraterestrii.
Editia romaneasca a DVD-ului be­neficiaza si de niste bonusuri onorabile (prin contrast cu majoritatea produselor de gen de la noi, de la care ar trebui sa fim foarte multumiti daca primim o subtitrare in limba romana…). "Monstrii contra extraterestrii" vine cu trailere si scene taiate, dar si cu multe explicatii despre tehnicile de postprocesare folosite, comentariile producatorilor etc.
Totusi, nu la fel de bun ca predecesorul DreamWorks Animations, "Kung Fu Panda".

Monstri contra extraterestri    
Monsters vs Aliens
Animatie, SUA, 2009, 1h 30min.
Regia: Rob Letterman, Conrad Vernon. Voci: Reese Witherspoon, Kiefer Sutherland, Seth Rogen, Hugh Laurie. Pret: 49,9 lei. Distribuit de Proooptiki.

Carte. Adevarata poveste a Milenei Jesenska
"Ravensbruck" sau "Adevarata   po­veste a Milenei Jesenska, destinatara scrisorilor lui Kafka" a fost lansat nu de mult in Romania in prezenta autorului. Steve Sem-Sandberg este primul laureat al Premiului Marin Sorescu acordat de Institutul Cultural Roman din Stockholm in 2007. Milena Jesenska (1896-1944) este cunoscuta publicului romanesc prin prisma scurtei, dar intensei povesti de dragoste pe care a trait-o alaturi de Franz Kafka. Romanul lui Sem-Sandberg – pentru care autorul a intreprins o minutioasa documentare – schimba complet impresia, dezvaluind resorturile care imping o fiinta umana sa lupte pana la capat impotriva raului. Milena a fost o jurnalista ceha exceptionala, care a reusit in Praga ocupata de nemti sa puna pe picioare o organizatie clandestina pentru salvarea vietii a numerosi refugiati. Romanul schiteaza nu numai portretul acestei fascinante femei, dar si tabloul plin de atmosfera al orasului Praga, precum si al unei Europe Centrale in destramare.

Steve Sem-Sandberg
"Ravensbruck"

Beletristica, 256 pagini, Editura
Humanitas Fiction, Colectia "Raftul Denisei". Pret: 29 lei.

Carte

Joan Liebmann-Smith, Jaqueline Nardi Egan
"Semnele trupului"
(foto 2)
"Semnele trupului" sau "Cum sa afli de ce suferi fara sa mergi la medic" ne ajuta sa decodificam mesajele, adesea  ascunse, misterioase, pe care ni le trasmite propriul corp. Uneori ele nu presupun decat un drum la farmacie, alteori ne indeamna sa mergem de urgenta la medic.
Psihologie practica, 440 pagini, Editura Trei. Pret: 39 lei.

Gary Chapman & Jennifer Thomas
"Cele cinci limbaje ale scuzelor. Cum sa va imbunatatiti relatiile"

Motivationala, 193 pagini, Editura Curtea Veche,
Colectia "Familia la Curtea Veche". Pret: 22 lei.

Tor Norretranders
"Omul generos"

Motivationala, 296 pagini, Editura Publica. Pret: 39 lei.

Yves Mallette
"Ghid practic pentru diabetici. Masuri preventive, tratamente, alimentatie corecta"

Ghiduri, 160 pagini, Editura Humanitas. Pret: 25 lei.

Peter Esterhazy
"Cartea lui Hrabal"

Beletristica, 176 pagini, Editura Paralela 45, Colectia "Fictiune fara frontiere". Pret: 15 lei.

Kim Echlin
"Cei disparuti"

Beletristica, 272 pagini, Editura Trei, Colectie "Fiction Connection". Pret: 29 lei.
Maria Capelos

DVD

Brüno                             

Comedie, 2009, 1h  34min.
Regia: Larry Charles. Cu: Sasha Baron Cohen. Distribuit de Pro Video. Pret: 52,9
Sascha Baron Cohen are acel soi de inteligenta comica unica, pe care o intalnesti, poate, o data la zeci de ani. Unicitatea asta poate fi un lucru bun, sau un lucru rau, si de fapt, in ce-l priveste pe Cohen, e amestecat, si tipul sare din lac in put la un interval de cateva minute. Brüno o demonstreaza poate si mai tare decat predecesoarele sale creatii (Borat, Ali G in Da House): Sasha Baron Cohen are o alta perspectiva asupra a ceea ce este amuzant, si de ce se poate rade/ sau nu. Dar chiar si cei care ar putea fi socati, scarbiti, ultragiati de Bruno – nici macar ei nu pot sa afirme ca n-au ras macar o data!

Batalia de la Stanca Rosie                     
Actiune, China, 2008, 2h 27min.
Red Cliff. Regia: John Woo. Cu: Tony Leun Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro. Pret: 52,90 lei. Distribuit de Pro Video.
Problema este ca in amalgamul de filme produse in Asia, printre crapaturi se pierd foarte usor niste filme spectaculoase. "Red Cliff" este unul dintre ele. John Woo s-a intors de la Hollywood pentru a face acest film de dimensiuni incredibile care marcheaza batalia ce a dus la sfarsitul dinastiei Han. "Red Cliff" reprezinta dezlantuirea lui Woo la el acasa unde a facut lucrurile asa cum a stiut el si asa cum a vrut el, iar rezultatul este absolut impresionant.

Cele mai citite

Dosar penal după ce o poartă metalică de pe un teren de sport a căzut peste un copil

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal după un incident petrecut pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde o...

Servicii medicale gratuite pentru câinii și pisicile aflate pe străzile din Capitală

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, a încheiat un parteneriat benefic pentru comunitate cu organizația internațională de protecție a animalelor Humane Society International/Europe....

Femeie înjunghiată în incinta unui magazin din Constanța. Autorul a fost prins

O femeie a fost înjunghiată de un bărbat sâmbătă după-amiază, în incinta unui magazin din municipiul Constanţa, autorul fugind apoi de la locul faptei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă