Una dintre cele mai complexe mâncăruri din lume este mâncarea chinezească. Această cuprinde o mulțime de feluri de cărnuri, combinate cu diverse legume, sosuri și alte ingrediente tradiționale, clasice sau mai abstracte.
Ce este atât de deosebit sunt combinațiile între gusturi, culori și mirosuri. Unele dintre cele mai gustoase îmbinări sunt cele în care se combină diferite cărnuri cu sosuri sau siropuri foarte dulci.
Pentru astăzi îți propunem o rețetă foarte bună cu carne de porc în sos dulce cu susan.
Ingrediente:
400 grame carne de porc
4 linguri de zahăr
2 linguri de sos de chilli
1 lingură ulei de măsline
Vin roșu – 2 linguri
Ulei de floarea soarelui
Piper
1 lingură oțet
4 căței usturoi
2 cepe verzi
Ulei de susan
½ cană cu apa
Semințe de susan pentru ornat
Sos de soia (o jum. de ceașcă)
Cum se prepară?
Începi prin a tăia carnea de porc în cubulețe mici, după care pui la încins niște ulei într-o tigaie și pui carnea la călit. Amesteci cu o lingură de lemn pentru aproximativ 4 minute.
Vei toca mărunt mărunt usturoiul, pe care îl vei pune într-un vas pe foc, într-o lingură de ulei de măsline încins. Îl lași la călit până se simte aroma pregnantă de usturoi (cam 15 secunde), stingi focul și deasupra adaugi puțin ulei de susan, sosul de soia, zahărul, apa, vinul și sosul de chili și presari niște piper.
În continuare vei lua toată compoziția din vas și o torni desupra cărnii de porc din tigaie. Dai drumul din nou la foc și lași să se gătească (pentru aproximativ 20 de minute), amestecând din când în când cu o lingură.
La sfârșit vei tăia fâșiuțe ceapa verde, pe care o presari peste carnea de porc. La fel faci și cu semințele de susan.
Poftă bună!