28.1 C
București
duminică, 7 iulie 2024
AcasăSpecialCarmen Amariei va juca la Brasov

Carmen Amariei va juca la Brasov

– Vedeta echipei "U" Jolidon Cluj a reusit sa-i convinga pe oficialii clujeni sa-i dea drumul la Rulmentul, acolo unde va evolua in Liga Campionilor.

Inevitabilul s-a produs, ieri, la "U" Jolidon Cluj. Cea mai cunoscuta handbalista a echipei antrenate de Gheorghe Covaciu, internationala Carmen Amariei, a fost lasata, pana la urma, sa joace acolo unde vroia inca de acum un an. Ea va semna o intelegere cu Rulmentul Brasov, vicecampioana Romaniei, unde va merge alaturi de sora sa, Anca Amariei, care nu a mai dorit nici ea sa ramana la Cluj. Desi brasovencele au ramas fara antrenoarea Mariana Tarca, demisa in urma ratarii titlului si a finalei Cupei Cupelor, cea care a insistat cel mai mult pentru ca Amariei sa vina sub Tampa, jucatoarea a fost dorita la Rulmentul si de catre patronul Teodor Florescu.

 

De asemenea, noul tehnician al Brasovului, Herbert Muller, o cunostea bine pe Amariei, pe cand aceasta evolua pentru formatia daneza Slagelse. Un alt motiv pentru care jucatoarea, care se afla in aceste zile chiar la Cluj, in pregatiri cu echipa nationala a Romaniei, vroia sa plece de la "U" Jolidon este si faptul ca formatia brasoveana si-a asigurat prezenta in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, lucru acceptat si de catre oficialii clujeni. "Ni s-a parut omeneste sa-i respectam dorinta, mai ales ca a facut destule lucruri bune la Cluj. Liga Campionilor este o competitie importanta si Amariei vroia mult sa joace acolo, mai ales ca, din pacate, noi nu am reusit sa ne calificam in nici o cupa europeana.

 

Ii dorim succes si ii multumim pentru tot ce a facut pentru noi", a fost declaratia directorului sportiv de la "U" Jolidon Cluj, Mircea Cucuian. Carmen Amariei s-a transferat la Cluj acum un an, insa cu doar doua ore inainte de primul meci al sezonului nu s-a mai prezentat la echipa si a declarat ca vrea sa joace la Rulmentul. Conducerea echipei clujene nu a fost de acord la acel moment, astfel ca a suspendat-o pe jucatoare pana la finalul contractului care se intindea pe o perioada de doua sezoane. In cele din urma, Amariei si-a cerut scuze si a fost reprimita la antrenamente de catre Gheorghe Covaciu.

CALIFICARE
Federatia Europeana de Handbal a stabilit, ieri, programul echipelor romanesti in cupele europene in sezonul urmator. Astfel, singura reprezentanta din Maramures in Europa, HCM Baia Mare, va evolua direct in turul doi al Cupei EHF. Tragerea la sorti, in urma careia echipa antrenata de Ioan Baban isi va afla adversarul, va avea loc pe 22 iulie, la Viena. Prima mansa se va desfasura pe 4-5 octombrie, iar returul o saptamana mai tarziu. HCM Baia Mare a terminat pe locul patru in sezonul 2007-2008.

Cele mai citite

Enterocolita și diareea călătorului strică vacanțele

Specialiștii în boli digestive recomandă suplimente cu probiotice înainte și în timpul călătoriilor Entuziasmul vacanței vine la pachet și cu disconfortul unor situații pe care...

Robert Fico, la prima ieșire în public după tentativa de asasinat: „Vreau să-mi exprim admirația față de premierul ungar”

Premierul slovac Robert Fico a apărut vineri, 5 iulie, pentru prima dată în public de la tentativa de asasinat din urmă cu două luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă