Cartofii, conservele, fructele şi zahărul s-au scumpit cel mai mult în primul trimestru din 2011 comparativ cu sfârşitul anului trecut, conform datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit Agerpres.
Preţurile produselor alimentare au crescut în medie cu 2,16% faţă de decembrie 2010. Cartofii s-au scumpit cu 24,70%, conservele de legume – cu 19,20%, fructele proaspete – 12,56%, zahărul – 11,98%, conservele de fructe – 7,76%, mălaiul – 6,28%, uleiul – 5,24%, în timp ce ouăle s-au ieftinit cu 7,75%.
Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 1,62%. Cel mai mult s-au scumpit cărţile, revistele şi ziarele – 5,18%, în timp ce autoturismele şi piesele de schimb s-au ieftinit cu 0,83%.
Tarifele serviciilor au avut o evoluţie mixtă. Serviciile de apă, canal şi salubritate s-au scumpit cel mai mult – cu 2,15%, în timp ce transportul aerian s-a ieftinit cu 3,81%.