4.1 C
București
luni, 20 ianuarie 2025
AcasăSpecialCare este cea mai performantă organizație de cercetare din România

Care este cea mai performantă organizație de cercetare din România

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" a fost premiat în cadrul primei ediții Scopus Awards România ca fiind cea mai performantă organizație de cercetare din România.

Institutul „Horia Hulubei” a concurat pentru acest premiu cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj și Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul galei a fost premiat și revista Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases, care a concurat cu Balkan Journal of Geometry and its Applications și International Journal of Computers, Communication and Control.

Premiile Scopus sunt organizate de Elsevier pentru prima dată în România, în contextul creșterii performanțelor în domeniul cercetării din ultimii zece ani. Câștigătorii au fost selectați pe baza celor mai moderne metode de bibliometrie, din rândul a 84 de instituții din România evaluate pentru Premiile Scopus. 

 „Această ediție a Scopus Awards, prima organizată în România, recunoaște rezultatele excelente ale comunității academice și de cercetare din România, în contextul unei creșteri considerabile în acest domeniu, în ultimii 10 ani. Ne dorim, în acest mod, să sprijinim tot mai mult cercetarea în Europa de Est și să participăm la dezvoltarea continuă a cercetării românești în acest context”, declară Cătălin Teoharie, Country Development Manager la Elsevier pentru Europa de Sud-Est.  

Potrivit bazei de date Scopus, în România activează 50.000 de cercetători, care au publicat peste 75.000 de articole științifice în jurnalele de profil.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" din Măgurele a publicat în intervalul 2010 – 2014 peste 2.350 de articole indexate în baza de date Scopus. Cele mai multe articole științifice din România publicate în intervalul 2010 – 2014 au fost publicate în domeniile inginerie (20.000), fizică și astronomie (12.000) și medicină (11.000). Articole mai puține sunt în domenii ca biochimie, genetică și biologie moleculară (6.000), științe sociale (5.000) și mediu (4.000). Analiza a fost făcută în perioada 2010-2015.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Donald Trump vrea din nou doar două genuri: masculin și feminin

Donald Trump și-a îndreptat atenția în discursul de la preluarea mandatului și spre problemele privind genurile, potrivit barrons.com. „Două genuri: masculin și feminin”Trump a anunțat...

Melania Trump și-a lansat propria criptomonedă, înainte de învestirea lui Donald Trump

Melania Trump, Prima Doamnă a Statelor Unite, și-a lansat duminică propria criptomonedă, $MELANIA, cu doar o zi înainte de învestirea oficială a soțului ei,...
00:00:34

VIDEO. Putin își exprimă speranța pentru o „pace durabilă” în Ucraina în timpul administrației Trump

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că este deschis discuțiilor privind conflictul din Ucraina cu viitoarea administrație americană a lui Donald Trump și și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă