17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCarantina umfla buzunarele paznicilor

Carantina umfla buzunarele paznicilor

» Daca pana acum paznicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta cereau 2-3 lei ca sa lase apartinatorii in spital, de cand cu carantina preturile au ajuns la 50 de lei de persoana.
» Cei care platesc la intrare se vad nevoiti sa dea bani si pe sectii, unde ii asteapta alti paznici care isi vor partea.

Carantina instituita la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta este o buna metoda pentru paznici de a se imbogati. Nici camerele de filmat si nici avertizarea ca vor fi dati afara nu-i sperie, ei continuand zi de zi sa lase vizitatorii sa urce pe sectii. Acest lucru i-a scos din sarite pe unii oameni, care nu concep sa dea spaga de 50 de lei paznicilor si spun ca vor face reclamatie scrisa conducerii unitatii sanitare. Altii insa, din disperare ca nu-si pot vedea rudele bolnave, au scos din buzunar sumele cerute, numai sa stea cateva minute cu pacientii. Ba mai mult, pe sectii au fost intorsi din drum de alti paznici, care la randul lor si-au cerut partea. Eugenia Frunza are 47 de ani si este din Navodari. Saptamana trecuta a mers la spital sa-si viziteze sora operata de cancer la san. Cu stupoare a constatat ca nu poate intra in spital daca nu da 50 de lei paznicului de la intrare. "N-am putut intra, mi-a spus ca daca nu platesc stau afara. Alti oameni dadeau bani si intrau. A doua zi am venit cu sotul si ne-a cerut 100 de lei. Pana la urma a lasat la 60 de lei. Nici asa nu am fost de acord", a precizat femeia. In final a reusit sa intre cu ajutorul unei cunostinte, care si ea a cerut bani, ce-i drept nu asa de mult ca paznicii. "Nici nu am apucat sa stau de vorba cu sora internata, ca au aparut alti paznici, imbracati in civil, care m-au certat pentru faptul ca am urcat in spital. Nu stiu cum se simte dupa operatie, pentru ca nu am reusit sa vorbesc nici cu asistenta, nici cu medicul", a adaugat Eugenia Frunza. Femeia sustine ca nu crede in gripa porcina si vede nejustificata masura instituirii carantinei: "Oamenii sunt necajiti, nu au atatia bani sa dea la paznici".

Replica
Conducerea va lua masuri dure
Managerul unitatii sanitare, dr. Danut Capatana, recunoaste ca stia despre aceasta situatie, insa nu poate lua masuri pana nu are reclamatii scrise. "Am auzit de astfel de practici. Voi lua masuri daca se vor face reclamatii. Eu abia astept sa-i articulez, sa dau exemplu, insa imi trebuie reclamatie scrisa pe langa inregistrarea video", a precizat dr. Capatana. Saptamana aceasta unitatea sanitara se va securiza, in sensul ca accesul se va face doar cu card. Mai intai, managerul unitatii vrea sa dezactiveze cardurile vechi si sa cumpere altele noi. "Se face trafic si cu cardul, de aceea vrem sa le dezactivam pe cele vechi", a incheiat managerul SCJU.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă