19.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialCapul gruparii interlope care a atacat sambata la Galati, arestat preventiv

Capul gruparii interlope care a atacat sambata la Galati, arestat preventiv

» Instanta a dispus arestarea preventiva a liderului gruparii care a atacat cu cutite si un pistol doi oameni intr-o parcare din cartierul Micro 18.

» Arestarea altor doi membri ai "gastii lui Mita" urmeaza sa fie judecata maine.

Persoana considerata a fi conducatorul grupului care a atacat sambata dupa- amiaza doi galateni in parcarea blocului G 9 din cartierul Micro 18 a fost arestata preventiv pentru 29 de zile. Marcel Precupetu, zis "Mita", este si cel care in timpul atacului a folosit un pistol cu gaze cu care a tras patru focuri asupra lui Catalin Stresina, lovindu-l in piept si la cap. "Referitor la altercatia care a avut loc in ziua de 25.04.2009, in urma careia S. Traian si S. Catalin au fost internati la spitalul de urgenta, precizam faptul ca instanta de la Judecatoria Galati a emis pe numele lui P. Marcel, de 21 ani, din Galati, un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, complicitate la lovire si alte violente  si complicitate la vatamare corporala grava. Tanarul a fost introdus in arestul IPJ Galati", a declarat purtatoarea de cuvant a IJP Galati, scms Cristina Tatulici.

 

Procurorul care coordoneaza cercetarile in acest caz a solicitat instantei arestarea preventiva pentru alti doi dintre participantii la actiunea violenta, Mihaita Rosca, de 19 ani, si Alexandru Robert Ion, de 15 ani, acuzati pentru savarsirea acelorasi infractiuni. Instanta de la Judecatoria Galati a fixat pentru miercuri citarea celor doi si judecarea cererii de arestare preventiva. Politistii de la Serviciul Investigatii Criminale isi continua cercetarile  pentru identificarea si prinderea celorlalti participantilor la conflict.

»  Starea de sanatate a celor doua victime ale atacului, Traian Stresina, de 46 de ani, si fiul sau, Catalin Stresina, de 20 de ani, s-a ameliorat.

» Ar putea scapa basma curata
In opinia unui avocat, munca politistilor ar putea fi si in acest caz aproape inutila, pentru ca infractorii ar putea scapa fara o zi de inchisoare. Pentru ultraj, pedeapsa este de 2 ani, iar inculpatii fiind la prima abatere, vor primi maximum 6 luni. Pentru tulburarea linistii si ordinii publice, se plateste amenda, iar pentru vatamare corporala, intrucat victimele nu vor depasi 60 de zile de spitalizare, invinuitii sunt pasibili de 2 ani si jumatate cu posibilitatea suspendarii dupa 6 luni. Portul si utilizarea ilegala de arma neletala sunt pedepsite cu inchisoare de pana la 5 ani, iar agresorii vor primi maximum un an si jumatate de inchisoare. In consecinta, cumulul de pedeapsa nu depaseste 4 ani.

Cele mai citite

Val de căldură marină neobișnuit care afectează Finlanda de peste două luni

Finlanda se confruntă de două luni cu un val de căldură marină neobişnuit, cu temperaturi ale apei care ajung până la cinci grade peste...

Cursa digitală a energiei: contoare inteligente pentru 86% dintre consumatori

Președintele ANRE a declarat că au fost montate peste două milioane de contoare inteligente Prezent la Conferința Focus Energetic, președintele ANRE, George Niculescu, a afirmat...

Cântărețul Bjorn Ulvaeus s-a căsătorit. Artistul face parte din trupa ABBA

Bjorn Ulvaeus, membru al trupei ABBA, s-a căsătorit cu partenera sa, Christina Sas, într-o ceremonie specială oficiată de Sandi Toksvig, gazda emisiunii BBC "QI". Bjorn...
Ultima oră
Pe aceeași temă