12.8 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialCaptura anului: peste 10 milioane ţigări de contrabandă

Captura anului: peste 10 milioane ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, luni, acţionând în baza unor informaţii, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container încărcat cu ţigări care fusese încărcat în Malta şi avea ca destinaţie Republica Ucraina.

Din verificările efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele de însoţire a mărfurilor sunt suspecte a fi falsificate şi societatea comercială care achiziţionase ţigaretele este o „firmă fantomă” din Marea Britanie.

În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal Constanţa Sud, au fost descoperite 1.050 baxuri cu ţigări (10.500.000 ţigarete) marca Ashima, cu o valoare de aproximativ 5.250.000 lei.

A fost luată măsura indisponibilizării acestora şi lăsarea în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate”.

 

IDENTIC

Acţiune trasă la indigo în decembrie

Reamintim că în cadrul unei acţiuni desfăşurate în data de 19.12.2013, tot în Portul Constanţa Sud Agigea, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au indisponibilizat alte 10.500.000 ţigarete (525.000 pachete ţigări) din mărcile Ashima şi Marble, care erau destinate de asemenea „pieţei negre” de desfacere. Ţigaretele erau încărcate din Malta şi aveau ca destinaţie Republica Ucraina, însă din verificări s-a stabilit că documentele mărfii sunt falsificate şi firma destinatară din Marea Britanie este „fantomă”.

Cele mai citite

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă