13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCapricioasa Cecilia, "diavolul" lui Sarko

Capricioasa Cecilia, „diavolul” lui Sarko

"Diavolul" lui Nicolas Sarkozy "este frumos si se imbraca bine, de la Prada", a scris cotidianul elvetian "24 heures", parafrazand titlul unui film cu Meryl Streep in rolul principal.

"Anuntul (cu privire la divort) nu surprinde pe nimeni, pentru ca zvonurile privind ruptura iminenta circulau de cateva saptamani, la inceput mai voalat, iar in ultimele zile foarte deschis", trage concluzia cotidianul italian "La Repubblica", in timp ce pentru "Corriere della Sera" "(Palatul) Elysée a pus (probabil) capat foiletonului francez despre separarea cuplului prezidential".
Presa germana este mai severa, cotidianul de centru-stanga "Tagesspiegel" acuzand cuplul Sarkozy ca, in campania electorala, a "montat" un spectacol dupa scenariul "Speedy Sarko devine presedinte", in care Cécilia si-a jucat rolul. Imediat dupa adjudecarea victoriei, problemele au iesit la iveala.
Presa rusa este mai pragmatica, intrebandu-se cine a intentat actiunea de divort ("Rossiiskaya Gazeta") si remarcand ca "pentru prima data in istoria Frantei, presedintele acestei tari va fi celibatar".
Cotidianul regional francez "l’Est Républicain" a publicat versiunea Céciliei Sarkozy privind divortul. Ea a recunoscut ca in 2005 s-a indragostit de altcineva, dar s-a intors la Nicolas dupa un an, pentru a "incerca sa mai reconstruiasca ceva". "Am incercat totul, eu am incercat totul. Pur si simplu nu se mai putea", sustine Cécilia. Ea a mai spus ca i-a fost alaturi lui Nicolas Sarkozy timp de 20 de ani, dar acum nu isi mai gaseste locul. "Timp de un an, am incercat sa imi gasesc un rost, profesional si personal, dar nu a mers intotdeauna", a adaugat ea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă