5.8 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSpecialCând trebuie să întrerupi o dietă

Când trebuie să întrerupi o dietă

A ţine un regim strict, în vederea pierderii unui număr important de kilograme, poate fi foarte obositor, mai ales dacă urmaţi pentru prima dată o dietă drastică. Pentru această vă trebuie motivaţie, perseverenţă, muncă grea, dedicare, concentrare, cunoştintele şi obiectivele corespunzătoare. Dacă ţineţi un astfel de regim trebuie să ştiţi că nu este de ajuns să vă planificaţi când îl începeţi, ci şi când îl terminaţi, dar mai ales cum. Regimes Maigrir, citat de ziare.com, face o listă cu cele mai frecvente motive pentru a pune capăt unui regim alimentar.

1. Accidentări sau traume fizice

Acesta este probabil unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii renunţă la a mai face sport şi a mai ţine o dietă. Pentru multe persoane, a face antrenamente de mare intensitate, cum ar fi aerobic, kickboxing, dans, necesită eforturi suplimentare care duc la oboseală. Sportul de mare intensitate poate provoca leziuni, cum ar fi fracturi, entorse, artrită şi leziuni cauzate de accidente, cum ar fi tăieturi adânci şi sângerare internă. Trebuie să opriţi imediat antrenamentul atunci când sportul nu mai devine o plăcere, ci duce la accidentări, sau să reluaţi la un nivel cu mult mai scăzut.

2. Mesele prost planificate şi pregătite

Dacă urmaţi un regim alimentar care presupune să manancati 1.000 de calorii pe zi sau chiar mai puţin, trebuie să vă opriţi imediat şi să reluaţi consumul normal. Mâncând mai puţine calorii vă ajută, într-adevăr, să piardeti în greutate, dar această restricţie calorică va lăsa, de asemenea, corpul fără mai multe substanţe nutritive esenţiale pentru funcţionarea corectă. Deficitul sever de carbohidraţi (care dau energie) slăbeşte organismul, de aceea trebuie să încetaţi cât mai repede. În cazul unui deficit de glucide, veţi face mai greu mişcare fizică, slăbiciunea ajungând să vă afecteze inclusiv activităţile fizice cotidiene. Dacă nu mâncaţi suficient, terminaţi acest regim cât mai curând posibil şi adoptaţi un alt stil de alimentaţie.

3. Restricţiile bugetare

Nu toată lumea îşi poate permite să îşi facă un abonament la sală de sport sau să mănânce alimente dietetice, care sunt mai scumpe decât cele normale. Dacă nu vă puteţi permite să mergeţi la o sală de sport care este foarte scumpă, alegeţi una care are un preţ accesibil sau improvizaţi din echipamentul pe care îl aveţi la dispoziţie la domiciliu. Încercaţi să nu spuneţi stop activităţilor sportive decât dacă bugetul sau timpul liber chiar nu vă mai permit sub nicio formă să le faceţi.

4. Regimul nu mai funcţionează

Multe persoane renunţă la regim pentru că nu se pot abţine de la mâncarea de tip fast-food, cartofi prăjiţi, ciocolată şi alte alimente grase. Mai mult, dacă faceţi în paralel sport şi mâncaţi şi astfel de alimente, cu siguranţă nu veţi vedea niciun efect. Încercaţi să renunţaţi la alimentele care vă fac rău sau consumaţi-le cu moderaţie dacă doriţi cu adevărat să slăbiţi.

5. Debutul sau reapariţia unor boli grave

Angajarea corpului într-un exerciţiu fizic viguros poate face mai mult rău decât bine, dacă aveţi afecţiuni cum ar fi bolile de inimă, hipertensiune arterială, boli pulmonare (astmul şi boală pulmonară obstructivă cronică) şi alte boli circulatorii. Dacă pierdeţi în greutate prea mult în timpul tratamentului, vă confruntaţi cu riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord, deoarece organismul nu poate suportă stresul. În astfel de cazuri este bine să urmaţi un program fizic şi alimentar corespunzător, mergând la un medic, care va lua în considerare boală dumneavoastră.

6. Dacă sunteţi însărcinată

În timpul sarcinii aveţi nevoie de un maxim de nutrienţi pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a fătului, precum şi buna funcţionare a sistemului imunitar. Majoritatea dietelor provoacă deficienţe în diverse substanţe nutritive. Deci, atunci când rămâneţi gravidă, opriţi-vă imediat de la dietă!

Cele mai citite

Donald Trump dorește ca statele membre NATO să își crească cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB

Echipa președintelui ales al SUA, Donald Trump, a informat oficialii europeni că intențiile sale includ cererea ca statele membre NATO să își crească cheltuielile...

Belgrad devine prima mare capitală europeană cu transport public gratuit

Capitala Serbiei, Belgrad, va oferi transport public gratuit pentru toți locuitorii și vizitatorii, o inițiativă menită să reducă aglomerația și întârzierile din trafic, potrivit...

Aderarea României la Schengen: 2 miliarde de euro pierduți anual din cauza întârzierii

România a pierdut peste 2 miliarde de euro anual din cauza menținerii în afara spațiului Schengen, conform unei analize recente. Costurile includ întârzierile transportatorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă