Înlocuirea vechilor conducte ale unei băi este o condiţie obligatorie a oricărei amenajări. Operaţia este necesară, în primul rând deoarece vechile conducte metalice sunt, în cele mai multe dintre cazuri, atât de deteriorate încât ele devin un potenţial pericol de inundaţii. Materialele moderne, precum cuprul sau polipropilena, pe lângă siguranţa şi buna funcţionalitate în exploatare, prelungesc cu mult durata de viaţă a instalaţiilor. Lucrul acesta devine absolut necesar atunci când sunt înlocuite obiectele sanitare, iar unele porţiuni ale instalaţiilor de alimentare cu apă sau de scurgere sunt prinse definitiv sub finisajele ceramice.
Atunci când vă hotărâţi pentru montarea „îngropată“ a conductelor, trebuie să vă asiguraţi că gradul lor de rezistenţă este suficient de mare, iar conexiunile între elementele instalaţiei (fitinguri, conducte etc.) sunt corect realizate, pentru a rezista o perioadă foarte lungă de timp. Altfel, orice disfuncţie aduce după sine degradarea finisajelor şi cheltuieli mari în procesul de reparare.
În altă ordine de idei, schimbarea instalaţiilor este obligatorie atunci când se face o reorganizare a obiectelor sanitare din baie. Şi într-o astfel de situaţie, materialele moderne îşi dovedesc eficienţa. Pornind de la premisa îmbunătăţirii confortului din băile mici, de bloc, proprietarii sunt într-o permanentă căutare de soluţii. Atunci când suplimentarea spaţială este imposibilă, singura soluţie rămasă la îndemână este reamplasarea obiectelor sanitare din baie. Aici, materiale precum cuprul sau polipropilena își dovedesc din plin eficiența. Acestea au o serie de caracteristici similare. Dintre acestea menţionăm faptul că timpul de lucru este egal, ele nu fac depuneri în interiorul conductelor, spre deosebire de oţel şi fontă, iar fitingurile nu reduc diametrul ţevii, motiv pentru care nu apar pierderi de sarcină, iar presiunea asupra îmbinării se reduce.