14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialCanalizare din fonduri FRDS pentru casa directorului RAAVJ

Canalizare din fonduri FRDS pentru casa directorului RAAVJ

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) va finanta lucrarile de introducere a canalizarii menajere pe trei strazi din orasul hunedorean Petrila. Deloc intamplator, in zona respectiva locuieste si directorul Regiei Autonome a Apei Valea Jiului (RAAVJ), Gheorghe Cioara, institutia fiind chiar beneficiarul final al lucrarilor.
Pentru a putea accesa fondurile nerambursabile, locuitorii de pe cele trei strazi, care nu benefciaza de canalizare menajera, s-au constituit in „Comunitatea Miniera Cocosul”, care pentru FRDS are personalitate juridica. Dupa aprobarea dosarului s-a reusit accesarea unui grant in valoare de 75.000 de dolari, la care se adauga contributia locuitorilor, de 10 la suta din proiect, plus contributia Primariei, de 20.000 de dolari.
Directorul RAAVJ, Gheorghe Cioara, unul dintre viitorii beneficiari ai proiectului, a afirmat ca populatia isi va achita contravaloarea contributiei in munca. El a adaugat ca cetatenii urmaresc modul de derulare a lucrarilor. „Fondul este aprobat, fiind la faza de contractare a proiectantului, de executie a proiectului tehnic. Comunitatea isi gestioneaza banii, conduce lucrarile, controleaza si preia lucrarile, iar apoi le preda beneficiarului final – RAAVJ”, a adaugat Cioara.
Banii acordati de FRDS pentru finantarea acestui proiect sunt deja in cont, iar lucrarile trebuie finalizate in 9 luni, pentru a nu se pierde grantul. Directorul RAAVJ a mai spus ca si institutia pe care o conduce a realizat un studiu de fezabilitate pentru intreaga Vale a Jiului, care cuprinde zonele fara canalizare sau unde aceasta trebuie reabilitata.
Gheorghe Cioara a mai spus ca documentatia a fost inaintata Ministerului Mediului, primariilor din zonele respective si Consiliului Judetean Hunedoara, care coordoneaza activitatea RAAVJ, pentru obtinerea fondurilor necesare demararii lucrarilor.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Ministerul francez de Externe a anunțat că Franța a ajutat la doborârea rachetelor iraniene

Netanyahu spune că Iranul „va plăti” pentru atacul cu rachete Franța a declarat miercuri că și-a mobilizat resursele militare în Orientul Mijlociu, pentru a contracara...

Angajat al Institutului de Medicină Legală Iaşi, arestat pentru trafic de influență

Un angajat al Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Acesta...
Ultima oră
Pe aceeași temă