21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCanada va lansa exerciţii militare ample în zona arctică

Canada va lansa exerciţii militare ample în zona arctică

Ministrul canadian al apărării, Peter MacKay, a anunţat că ţara sa se pregăteşte să trimită peste 1.000 de militari pentru un exerciţiu militar de proporţii în zona arctică, informează NewsIn.

„Va fi cea mai amplă operaţiune din istoria recentă„, a declarat MacKay în cursul unei întâlniri cu militarii din Afganistan, relatează RIA Novosti.

Exerciţiile militare „vizează extinderea amprentei şi prezenţa sezonieră şi permanentă pe care o avem în nord”, a adăugat el. „Este ceva în care noi, ca guvern, intenţionăm să investim în continuare”, a precizat MacKay.

Anunţul a intervenit la două zile după ce ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, a anunţat că Moscova va desfăşura trupe în nord pentru a-şi apăra interesele în regiunea arctică.

Exerciţiile canadiene se vor desfăşura în mai multe etape, în luna august. Va include avioane de luptă CF-18, aeronave de transport, o navă de război, companii de infanterie din Quebec şi Alberta, dar şi rezervişti care au o experienţă amplă în ceea ce priveşte condiţiile meteo din nord.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...
Ultima oră
Pe aceeași temă