17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCampus scolar ultramodern

Campus scolar ultramodern

Elevii scolii Internationale Bucuresti vor avea ocazia ca din toamna, o data cu inceperea noului an scolar, 2007-2008, sa invete in spatii noi, in cel mai mare campus scolar preuniversitar din tara.

Este vorba de o investitie in valoare de 7 milioane de euro, anume o constructie aflata in curs de executie situata in apropierea Garii Catelu si a iesirii din Bucuresti spre Autostrada Soarelui, la aproximativ 15 minute de centrul Capitalei. Campusul, care este in apropierea lacului Pantelimon, deci o zona de verdeata, va avea o capacitate de 900 de prescolari, elevi si liceeni. Constructia a inceput la sfarsitul anului trecut si s-a prevazut sa se finalizeze inainte de 15 septembrie. In viitorul campus vor studia copii de nivel prescolar (3-7 ani), primar (clasele I-IV), gimnazial si liceal. Astfel, intregul campus, format dintr-o cladire cu 5 corpuri, terenuri de sport si parcare, este proiectat pe o suprafata totala de 19.000 mp. El este construit pentru o capacitate de 900 de elevi.
Campusul, care va avea un regim de inaltime de S±P±3 etaje, se intinde pe o suprafata construita de 12.500 mp, va avea 48 de sali de clasa (cu 22 de locuri fiecare) si laboratoare pentru diferite discipline (doua laboratoare de informatica, doua de stiinte, un laborator de chimie, unul de fizica, unul de biologie). Salile de clasa si indeosebi laboratoarele vor beneficia de videoproiectoare de ultima tehnologie. Acestor laboratoare li se adauga cel de cercetare, care va fi dotat cu aparatura performanta si de inalta precizie, elevii putand astfel sa dezvolte diverse proiecte din domeniul stiintelor exacte.
Din campus nu vor lipsi o biblioteca si o sala de studiu, doua sali pentru studierea artelor plastice, precum si doua sali de muzica, precum si un  amfiteatru cu o capacitate de 300 de locuri si cu dotari specifice. Gratie celor 900 mp rezervati unei galerii, elevii vor putea sa desfasoare adevarate ateliere de creatie si vernisaje ale unor expozitii proprii. Campusul va dispune de o cantina cu 350 de locuri, un bufet, precum si bucatarie.  Copiii din gradinita ISB si elevii claselor I-IV vor avea la dispozitie o sala de lectura si una multifunctionala, ideala pentru activitati precum gimnastica, balet, repetitii pentru spectacole de teatru sau alte evenimente. Dintre dotarile scolii nu lipsesc cabinetul medical si cel de consiliere psihologica.

– Supraveghere video
Campusul va fi supravegheat permanent de un sistem de camere video care va monitoriza atat cladirea, cat si terenurile care o inconjoara.

– Terenuri de sport
Dotarile pentru activitatile sportive nu sunt de neglijat. Salii de sport
cu 350 de locuri si celei de gimnastica li se adauga in exterior trei terenuri de joaca sau antrenament – fotbal, baschet, tenis – plus un altul multifunctional.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă