16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCampionii se nasc tot mai greu

Campionii se nasc tot mai greu

Numărul copiilor constănţeni care vor să facă sport de performanţă este în continuă scădere.

Palatul Copiilor din Constanţa a fost un izvor de performanţă, dar acesta este aproape de a seca. Nu sunt multe secţii sportive la această instituţie, dar sunt suficiente pentru ca directorul Mustafa Ilhan să îşi dea seama că cei care vin să facă sport la instituţia condusă de el nu mai sunt dispuşi să facă performanţă precum cei din trecut. „Cele mai importante secţii ale nostre sunt cele de fotbal şi înot. Aici avem mulţi copii, iar cererea este din ce în ce mai mare. Este oarecum surprinzător pentru că profesorii nu mai obişnuiesc să meargă prin şcoli să cheme copii să facă sport, ei vin singuri”, a spus Mustafa.

Chiar dacă ar părea îmbucurător faptul că mulţi copii vin să facă sport, avem parte de un paradox îngrijorător. „Dacă în trecut trebuia să iei copiii de mânecă să facă sport de performanţă sau chiar de masă, acum ei vin singuri, dar calităţile lor motrice sunt foarte slabe, iar dorinţa de a realiza ceva în acest plan este din ce în ce mai mică. Este greu să lucrezi cu copiii de azi, pentru că pentru ei nu este decât o simplă distracţie, un loc în care îşi pierd timpul”, a mai adăugat directorul Palatului Copiilor.

Calculatorul, în special, şi anturajul, atracţiile de altă natură decât cele sănătoase au făcut ca cei care vin la sport şi chiar au posibilitatea de a realiza ceva să îi poţi număra pe degetele de la o mână.

Faptul că afluenţa de copii de la Palatul Copiilor care încearcă să devină sportivi este destul de mare se datorează şi părinţilor, conştienţi că practicarea unui sport duce la un organism mult mai sănătos. „Problemele apar atunci când copiii sunt aduşi la sport fără voia lor, li se spune că este doar necesar. Fără un interes de partea lor, este greu să îi poţi îndemna să realizeze ceva”, a mai spus Mustafa Ilhan.

Totul costă

Teoretic, lecţiile pe care copiii le iau la Palatul Copiilor ar trebui să fie gratuite. Este însă imposibil acest lucru, pentru că profesorii nu fac faţă la numărul mare de copii şi trebuie să facă nenumărate ore suplimentare, care, evident, trebuie plătite. S-a găsit însă soluţia pentru ca profesorii să nu mai muncească pe degeaba. Astfel, cei care fac sport la Palatul Copiilor trebuie să plătească şi ei orele în aşa fel încât profesorii să poată fi plătiţi.

10 lei costă o lecţie de şah sau nataţie la orele de la Palatul Copiilor. 

Cele mai citite

Lista firmelor și asociațiilor care vor oferi cursuri de formare profesională la Start-Up Nation

Până pe 30 septembrie, la ora 20:00, un total de 177 de societăți comerciale și asociații specializate în formare profesională s-au înregistrat pentru a...

Un arbitru italian a fost suspendat de către Federația Italiană și FIFA! Motivul e uluitor

Arbitrul italian Fabio Maresca a fost suspendat atât de Federația Italiană de Fotbal, cât și de UEFA, după ce a fost implicat într-un incident...

Boeing ia în considerare atragerea a cel puțin 10 miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni noi

Boeing analizează posibilitatea de a strânge cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, potrivit unui raport Bloomberg News, care citează...
Ultima oră
Pe aceeași temă