35.5 C
București
duminică, 30 iunie 2024
AcasăSpecialCampionii fac istorie la Cluj

Campionii fac istorie la Cluj

– CFR Cluj a realizat primul event din istorie dupa ce a castigat si Cupa Romaniei, 2-1 cu Unirea Urziceni.

– Feroviarii au asteptat 101 ani pentru a realiza aceste performante.

— Clujenii vor juca in Liga Campionilor si au inceput, deja, campania de transferuri, insa se vor desparti si de unii jucatori.

CFR Cluj ar putea fi desemnata, inca de pe acum, echipa de club a anului. Formatia antrenata de Ioan Andone a rasturnat toate pronosticurile facute la inceputul sezonului si a devenit prima echipa care intrerupe suprematia bucurestenilor, pe toate planurile. Dupa ce, la mijlocul saptamanii trecute, au cucerit campionatul la un punct in fata celor de la Steaua Bucuresti, sambata seara, alb-visiniii au reusit sa-si adjudece si celalalt trofeu intern pus in joc.

 

Ei au cucerit Cupa Romaniei dupa o finala spectaculoasa, mai ales in a doua repriza, in fata unei alte suprize placute a campionatului, Unirea Urziceni, 2-1. Diego Ruiz, Antonio Semedo si Eduard Stancioiu au fost jucatorii care au adus al doilea trofeu din istorie in vitrina CFR-ului. Daca primii doi au marcat cele doua goluri ale meciului, Stancioiu a avut doua interventii miraculoase in ultimele minute, care au facut ca meciul sa se termine in timpul regulamentar. Astfel, clujenii au ajuns, in doar patru ani de la promovarea pe prima scena, sa domine fotbalul din Romania. "Dupa foarte multi ani o echipa din provincie a reusit sa ia eventul si zic eu, pe merit.

 

Ma voi bucura cateva zile, insa apoi ma voi gandi la ce avem de facut pentru ca urmeaza sa jucam in Liga Campionilor", a declarat antrenorul Ioan Andone. Odata cu incheierea sezonului, urmatoarea perioada va fi dedicata schimbarilor de jucatori la CFR. Daca argentinianul Sancis Pretta a fost deja cumparat, clujenii mai au si cateva tinte autohtone. "Va intra acea regula prin care o echipa de fotbal trebuie sa aiba cel putin cinci jucatori romani in lot. Astfel, vom fi nevoiti sa aducem si fotbalisti romani la echipa", a mai spus Andone. Acesta se va putea baza si pe brazilianul Didi, care nu a jucat nici un minut in acest retur din cauza unei accidentari, insa s-ar putea desparti de Cristian Fabbiani. Finala Cupei a fost urmarita de aproape 2.000 de clujeni, care s-au adunat pe stadionul din Gruia, pentru a urmari transmisia directa a meciului. Ieri seara, pe stadionul CFR urma sa aiba loc decernarea medaliilor de campion pentru cea mai iubita echipa din Cluj.

Cele mai citite

Scumpiri de la 1 iulie. Vom plăti mai mult pentru carburanți și gaze

De la 1 iulie sunt anunțate noi scumpiri. Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din bucunar pentru factura la gaze, dar...

MAE avertizează turiștii: Turcia şi Grecia, risc mare de incedii în perioada estivală

Turiștii români sunt sfătuiți să fie precauți atunci când își aleg destinația de vacanța. O avertizare de călătorie vizează două dintre cele mai populare...

Un băiat de 13 ani cu un pistol de jucărie, împușcat de poliția din New York

Poliția din New York a împușcat un băiat de 13 ani după ce a fugit de poliție în timp ce ținea în mână un...
Ultima oră
Pe aceeași temă