16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCampionii Europei, primiti triumfal in Spania

Campionii Europei, primiti triumfal in Spania

Fotbalistii nationalei spaniei, castigatorii Campionatului European, au fost primiti triumfal in tara de sute de mii de oameni care i-au aclamat pe tot parcursul de la aeroport pana in centrul Madridului. "Eroii" au mers cu un autocar descoperit si, in timp ce multimea ii ovationa, jucatori precum Fernando Torres si Iker Casillas ridicau trofeul si dansau in autocar cu sticle de bere sau de suc in maini.
Dupa sosirea de la Innsbruck, campionii Europei si selectionerul Luis Aragones au urcat direct in autocarul descoperit, escortati de motociclisti si de masini de politie. Pe traseul spre centrul orasului, jucatorii au fost salutati de mii de suporteri, iar de cealalta parte a strazii soferii se opreau sa-i salute pe campioni, provocand un imens ambuteiaj.

 Multimea a devenit si mai densa pe strada Castellana, principala artera a capitalei spaniole. O mare de oameni in rosu, survolata de sapte avioane in culorile Spaniei, ii astepta in Piata Colon. "Campeones, campeones, oé, oé, oé" (Campionii, campionii!) si "Si, si, si, la copa esta aqui" (Da, da, da, cupa este aici!), canta multimea, incantata ca-i putea urmari pe viu pe eroii de la Viena.

Majoritatea posturilor de televiziune spaniole au organizat emisiuni speciale sau au transmis in direct evenimentul de la Colon.
Jucatorii Spaniei au fost primiti ieri mai intai de regele Juan Carlos, regina Sofia si printul mostenitor Felipe, dupa care au fost primiti si de premierul Jose Luis Zapatero.

Cele mai citite

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Febra aurului atinge temperaturi istorice

Metalul prețios a ajuns la cea mai ridicată cotă din istorie: 373 de lei pentru un gram de aur Aurul este considerat un metal sigur,...

Israelul a lovit mii de facilități militare ale Hezbollah din Liban

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a lovit mii de rampe de lansare de rachete în sudul Libanului, de unde mişcarea şiită Hezbollah lansează...
Ultima oră
Pe aceeași temă