17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialCampioanele lumii

Campioanele lumii

Abia după ce au ajuns acasă componentele lotului feminin de spadă au conştientizat ce performanţă deosebită au realizat. Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu privesc deja cu multă încredere  spre un loc pe podiumul olimpic de la Londra de la JO din 2012.

Cea mai titrată componentă a reprezentativei de spadă a României, Ana Maria Brânză, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, a dezvăluit la revenirea în ţară că toate fetele erau extrem de supărate după ce evoluţiile de la individual. „Suntem foarte încântate de medalia de aur pe care am cucerit-o, mai ales că evoluţia de la individual a fost foarte slabă”, a spus Ana Maria Brânză la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă. „Am vorbit cu fetele înaintea probei pe echipe şi ne-am propus să tragem foarte tare pentru a obţine măcar o medalie, altfel nu avem ce să căutăm în ţară. De această dată ne-am înţeles foarte bine şi am fost foarte unite. Anca Măroiu a fost accidentată, însă am încercat să păstrăm acest secret pentru adversarele noastre, care au tratat-o cu mult respect”, a mai dezvăluit Ana Maria Brânză.

Sportiva a adăugat că echipa de spadă a României îşi propune acum să câştige o medalie la JO de la Londra, din 2012. „Când eram pe podium, mă gândeam la cei de acasă. Chiar dacă în acele momente nu simţeam bucuria foarte tare, pentru că ştiu prin câte am trecut ca să ajungem aici, acum încep să realizez ceea ce am obţinut. Oricum, succesul de la CM nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche, iar de mâine trebuie să uităm de această medalie, să ne continuăm munca şi să ne pregătim să aducem o nouă medalie de la JO”, a mai spus Ana Maria Brânză.

Învingătoare cu două accidentate

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, Extrem a dezvăluit la revenirea în ţară că a fost aproape sigură că echipa de spadă va cuceri o medalie, în ciuda evoluţiilor mai puţin faste de la întrecerile individuale. „A fost extraordinar. Fetele s-au mobilizat foarte bine, iar eu am fost optimistă la începutul întrecerilor pe echipe, când am văzut atitudinea fetelor”, a mărturisit Ana Pascu. „Ştiam că în finală va fi greu şi într-adevăr a fost foarte greu, pentru că am întâlnit Germania, campioana mondială en-titre, care o avea în lot şi pe campioana olimpică de la Beijing. În vreme ce noi aveam două fete cu probleme foarte mari, însă doctorii le-au bandajat şi au făcut minuni pentru ca ele să se poată urca pe planşă. Mă bucur că Ana Maria Brânză şi-a revenit, pentru că a avut o perioadă foarte proastă după operaţie şi chiar dacă la proba individuală nu a tras prea tare, la proba pe echipe le-am văzut pe fete că şi-au dorit foarte mult să ajungă acolo sus”, a spus Ana Pascu.

În top cu două arme

În afară de medaliile cu care a revenit în ţară, şeful FRS  mai are o satisfacţie, că România se află în topul mondial la două arme. „Sunt foarte mulţumită, pentru că suntem în top cu cele două arme la care excelăm: sabia masculină şi spada feminină. Sunt două discipline de la care vom avea pretenţii la JO din 2012, de la Londra. Trebuie să avem grijă de aceşti sportivi, să nu ne înfumurăm, iar noi, cei din federaţie, trebuie să le oferim competiţii puternice, pentru a ne menţine la acest nivel”, a mai spus Ana Pascu.

Semne bune de la început

Campionatele Mondiale de scrimă care au avut loc la Paris au început cu dreptul pentru delegaţia României încă din primele zile. Mai întâi, Cosmin Hănceanu a cucerit medalia de bronz la proba individuală de sabie, deşi nu se număra printre favoriţi. Apoi acelaşi Hănceanu şi coechiperii săi au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului mondial cu echipa.   

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrimă, care s-au desfăşurat la Paris, după ce a învins, în finală, cu scorul de 35-26, echipa Germaniei.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă