13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCamere de supraveghere in salile de examen

Camere de supraveghere in salile de examen

» In salile de examinare vor fi montate camere de filmat pentru descurajarea fraudelor.

» Unul dintre motive: notele de 10 au "curs" si in acest an la probele orale de la bacalaureat.

Scandalul de la nivel national iscat de examenul de bacalaureat a ajuns si la Constanta, unde masurile se anunta a fi pe masura gravitatii fraudarii testarilor. Din surse neoficiale a iesit la lumina faptul ca si in acest an s-a mentinut "traditia" si elevii s-au bazat, in primul rand, pe copiat. "In data de 9 iulie, cand vor fi afisate rezultatele finale la bacalaureat, vom afla cu usurinta care au fost copiii care au obtinut rezultate extraordinare, desi nu au avut merite deosebite la liceu. stim ca exista elevi care vin cu un bagaj mai redus de cunostinte si se inspira din diverse surse, insa nu ii putem depista", a declarat inspectorul scolar general, prof. Marian Sarbu. Dupa cum era de asteptat, rezultatele extraordinare la bacalaureat au aparut, majoritatea elevilor obtinand la probele orale nota maxima.

 

"Mi-a picat nuvela. Am avut mare noroc ca am luat zece, pentru ca m-am cam poticnit in momentul in care profesorii din comisie m-au luat la intrebari. Oricum e usor si se dau doar note mari. Nu a iesit pana acum nici un elev cu nota mai mica de noua", a declarat un absolvent al clasei a XII-a, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. "Am stabilit ca pe viitor sa instalam camere de filmat in salile de examinare. Acestea nu vor fi adresate doar elevilor, care sunt in permanenta tentati sa se uite la colegul de banca, sau sa ascunda diverse fituici, ci si cadrelor didactice care incurajaza aceste practici. Din experienta acumulata stim ca sunt cativa profesorii care trec cu vederea aceste acte regretabile, care vin in detrimentul elevilor bine pregatiti. Ar trebui ca toti copiii sa fie cu gandul la carte, si nu la prostii", a declarat prof. Marian Sarbu.

Nereguli mari in mediul rural
In viziunea inspectorilor scolari, camerele de supraveghere ar fi singura masura care ar da rezultate in acest sens. In anii precedenti s-a decis ca elevii sa intre in clase doar cu pix si buletin, insa nici acest lucru nu i-a oprit pe copii sa dea ciornele de la o banca la alta. Profesorii din mediul rural care sunt mai indulgenti si le acorda mai multa "libertate" elevilor ii defavorizeaza pe copiii din mediul urban care se zbat pentru note cat mai mari la bacalaureat. La depunerea dosarelor pentru inscrierea la facultate, adolescentii de la sate au intaietate cu ajutorul notelor luate mai mult sau mai putin pe merit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă