14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCamere de lux şi acces la Internet pentru mafioţi, într-o închisoare rusă

Camere de lux şi acces la Internet pentru mafioţi, într-o închisoare rusă

Lideri mafioţi dintr-o închisoare din regiunea Volga trăiau în „apartamente de lux” echipate cu bar cu votcă, televizor cu ecran plat şi, în unele cazuri, cu instalaţie de climatizare, au anunţat joi Parchetul şi presa din Rusia, citate de AFP şi Mediafax.

„Anumiţi deţinuţi de la colonia penitenciară numărul 12, consideraţi lideri, stăteau în camere echipate cu mobilier de salon şi obiecte de lux”, a precizat Parchetul din regiunea Volgograd într-un comunicat.

„Aveau acces liber la telefon şi Internet (…) şi posedau în mod ilegal arme albe şi alcool”, a adăugat acesta.

Cotidianul rus Izvestia precizează că trei „celule de top” erau echipate cu „acvarii, televizoare LCD şi sisteme de clizmatiare. Pereţii erau decoraţi cu fotografii ale unor lideri mafioţi şi icoane ortodoxe”.

În plus, „un bar cu alcool din import, votcă, coniac şi whisky, a fost descoperit într-una dintre camere, împreună cu un frigider umplut cu mâncare”, subliniază cotidianul.

„Aceste apartamente de lux erau numite oficial «săli educative de lucru»”, scrie cotidianul cu ironie.

Parchetul examinează posibilitatea de a „deschide o anchetă generală împotriva responsabililor (instituţiei) care au permis aceste încălcări” ale legislaţiei.

Serviciul local pentru aplicarea pedepselor a deschis o anchetă internă.

Acest caz evidenţiază practicile din instituţiile penitenciare ruse, unde membrii personalului întreţin, uneori, legături strânse cu infractorii.

În iulie, postarea pe Internet a unor fotografii cu deţinuţi îmbrăcaţi în togi, participând la aniversarea unui lider mafiot, la o masă la care se servea caviar roşu, într-o închisoare din regiunea Moscova, a produs un adevărat scandal în Rusia. Ulterior, directorul instituţiei a fost concediat.

Cele mai citite

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...
Ultima oră
Pe aceeași temă