17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCairo: Confruntări între susţinătorii şi adversarii lui Hosni Mubarak

Cairo: Confruntări între susţinătorii şi adversarii lui Hosni Mubarak

Zeci de persoane au fost rănite, aseara, în cursul unor confruntări între susţinători şi adversari ai fostului preşedinte Hosni Mubarak, a anunţat agenţia oficială MENA, potrivit Mediafax.

Aproximativ 800 de persoane care cereau eliberarea lui Mubarak, aflat în custodia autorităţilor la spitalul din Sharm el-Sheikh, s-au confruntat cu un grup de 300 de susţinători ai fostului preşedinte.

Zeci de persoane au fost rănite şi mai multe maşini au fost avariate„, după ce protestatarii au început să arunce cu pietre, precizează MENA.

În vârstă de 83 de ani, Hosni Mubarak se află, din 13 aprilie, în spitalul internaţional din Sharm el-Sheikh, după ce a suferit o criză cardiacă în timpul unui interogatoriu.

Procesul în care este acuzat pentru uciderea unor manifestanţi şi pentru obţinerea unei averi ilicite va incepe la 3 august. Unul dintre avocaţii lui a declarat, luni, că fostul preşedinte suferă de un cancer care i-a afectat stomacul, iar „tumorile se extind”.

Parchetul General egiptean, care ceruse transferarea lui Mubarak într-un centru penitenciar, a anunţat, la sfârşitul lunii mai, că starea lui de sănătate nu permite mutarea în închisoare.

Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere in 11 februarie, în urma unei revolte populare fără precedent, după trei decenii la conducerea ţării. Conform unui bilanţ oficial, 846 de persoane au fost ucise în cele 18 zile de revolte populare din Egipt.

În cazul în care va fi declarat vinovat, fostul preşedinte poate fi condamnat la moarte, potrivit ministrului Justiţiei, Abdel Aziz al-Guindi.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă