17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCaini antidrog pentru vamile din vestul tarii

Caini antidrog pentru vamile din vestul tarii

Zece noi echipe canine special antrenate pentru descoperirea drogurilor si-au terminat stagiul de pregatire si vor fi aduse la cele zece puncte vamale din vestul tarii. Acest stagiu de pregatire s-a desfasurat la Centrul de Formare Echipe Chinologice si Intretinere a Dresajului de la biroul vamal Giurgiu. Aceasta unitate a fost inaugurata in septembrie 2004, la recomandarea specialistilor Uniunii Europene.
In anii 2004 si 2005, au fost organizate stagii de intretinere a dresajului pentru cele 19 echipe canine active deja existente la noi in tara. Aceste echipe sunt operative in diferite puncte vamale romanesti, fiecare echipa, formata dintr-un caine si un agent vamal, dispunand si de un vehicul de serviciu.
Pana acum, echipele chinologice din Romania au reusit sa dejoace planurile a aproximativ 35 de traficanti de droguri, cea mai mare cantitate de narcotice gasita de un caine fiind de 30 de kilograme de heroina, ascunsa in pragurile si podeaua unui microbuz. Aceasta captura a fost realizata de cainele Rubis, de la punctul vamal Bors.
Pe viitor se vor lua masuri pentru suplimentarea echipelor chinologice, Autoritatea Nationala a Vamilor urmarind intarirea controalelor in vederea combaterii si prevenirii traficului de droguri la punctele de trecere a granitei.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă