Femeile însărcinate ar trebui să consume ouă, peşte, spanac sau fasole, alimente bogate în proteine, vitamine şi minerale, necesare pentru a duce o sarcină la termen fără probleme.
Majoritatea gravidelor nu se abţin, pe parcursul sarcinii, de la niciun aliment, întrucât cred că trebuie să mănânce cât pentru doi şi să-şi satisfacă poftele. Acest mit este demontat de tot mai mulţi medici.
Citeşte şi Ce înseamnă cu adevărat o alimentaţie sănătoasă? Medicii clarifică miturile frecvente din nutriţie
Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie susţine că femeile însărcinate nu ar trebui să consume alune, brânză cu mucegai nobil, lapte nepasteurizat, carne insuficient preparată, ficăţei, ceai negru, ciocolată sau produse procesate precum mezelurile.
Pentru a descoperi ce alimente şi băuturi pot consuma femeile însărcinate, dar şi care sunt cantităţile potrivite pentru a nu afecta dezvoltarea fătului, Emily Oster, profesor de economie la Universitatea din Chicago, a realizat o cercetare statistică. Profesorul a revizuit toată literatura de specialitate din ultimii 15 ani şi a ajuns la concluzii care contrazic multe dintre recomandările medicilor, relatează BBC.
Citeşte şi Boli frecvente care se activează la gravide
Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a vedea care sunt alimentele şi cantităţile recomandate unei gravide!