16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCadouri de sărbători

Cadouri de sărbători

Luna decembrie este luna cadourilor. Sărbătorile vin şi toţi membrii familiei aşteaptă câte un cadou care să li se potrivească. Domus UTIL propune cadouri pentru toţi şi chiar pentru întreaga familie. Sunt însă cadouri mai inedite, care insistă pe latura practică şi utilă, cadouri pentru casă şi familie.

 

În primul rând, casa este în straie de sărbătoare, o schimbare de decor, o nouă decoraţiune în preajma sărbătorilor fiind întotdeauna binevenită. Pentru cadouri ne gândim în primul rând la copii. Oare ce va aduce Moşul anul acesta?  Suntem în căutarea unui cadou care să o surprindă sau al unuia care să îl caracterizeze. Nu trebuie să uităm însă că Moş Crăciun este ecologic. Ce-ar fi, deci, ca anul acesta să ne gândim la cadouri mai practice, care să aducă un plus de atmosferă în casă, dar în acelaşi timp să contribuie şi la reducerea consumurilor casnice? Familia îşi poate dărui un cadou deosebit de important pentru casă şi nu trebuie să ne mirăm că propunerile noastre se vor îndrepta, de exemplu, spre o centrală termică ce consumă mai puţin gaz, asigurând o căldură plăcută nu numai de sărbători, sau o maşină de spălat rufe care consumă mai puţină apă. Pentru copii, în locul unei jucării poate fi un rulou la geam care va aduce mai multă căldură în cameră, dar în acelaşi timp şi o atmosferă deosebit de plăcută, poate fi de asemenea un cadou drăguţ.

Ce aţi zice ca soţiei să îi faceţi cadou de sărbători o drăguţă unealtă cu care să poată, ştiind că este îndemânatică şi fire artistică, realiza singură, sau cu copiii, decoraţiuni? Poate chiar pentru aceste sărbători. Sau ce aţi zice de o foarfecă de grădină, pentru ca bunicul să aibă o activitate mai uşoară şi mai plăcută la vară, în curte?

Domus UTIL propune numeroase cadouri de sărbători care aduc ambianţă şi confort în casă. Un ghid complet al cadourilor, decoraţiunilor şi tradiţiilor de Crăciun îl puteţi găsi în suplimentul „Cadouri şi tradiţii culinare de sărbători” care însoţeşte în această lună  revistele Casa Mea, Domus, Căminul şi Planul Casei Mele.

Sărbătorile într-un living luminos şi confortabil: fotoliul Fidschi de la Kika

Petrecerea sărbătorilor se leagă poate cel mai mult de living: aici se instalează bradul şi aici se stă cel mai mult. Viorel şi Ina sunt un cuplu de tineri care s-au mutat anul acesta în casă nouă, un mic apartament de două camere, pe care însă nu au mai avut resurse să îl decoreze. Amândoi au preferinţe ecologice şi sunt de acord că doresc un interior simplu, fără mult mobilier, cu câteva decoraţiuni fresh şi tinereşti, dar nu ostentative, foarte luminos, dar în acelaşi timp confortabil. Iar starea de confort să înceapă chiar cu ocazia acestor sărbători de iarnă. Au decis împreună că soluţia cea mai potrivită pentru ei este fotoliul Fidschi de la Kika. Ce i-a determinat să facă această alegere? În primul  rând forma de scoi­că ce asigură un confort total, dar şi culorile, tapiţeria din piele ecologică Softlux şi stofă Laguna, toate acestea justificând din plin preţul de 1490 lei.

Anul acesta, Moşul nu va suferi de frig

Problema se va rezolva cu ajutorul centralei Bosch Gaz 3000 W cu tiraj forţat, şi a kit-ului de evacuare a gazelor arse, având preţul recomandat de numai 508 euro plus TVA. Această centrală are dimensiuni compacte (fiind ideală pentru amplasarea în spaţii înguste) consum economic de gaz metan, funcţionare silenţioasă şi în deplină siguranţă, design modern şi atractiv. Confortul sporit este dat de obţinerea imediată şi eficientă a apei calde menajere prin sistemul Quick Tap, iar un alt avantaj major este oferit de compatibilitatea cu o instalaţie solară prin intermediul unui kit solar. 

Surprindeţi-vă întreaga familie cu cadouri ­inedite: unelte şi scule de la Bosch

Desigur, pare surprinzător să faceţi  cadouri de Crăciun unelte şi scule. Dar aceasta numai la prima vedere. Iată, de exemplu, familia Vasile care locuieşte într-o casă cu grădină şi livadă, foarte importantă pentru toţi membrii, aici petrecându-se mult timp. Ana este o persoană deosebit de activă, dar în acelaşi timp şi creativă, fiind pasionată de artă şi decoraţiuni. A luat câteva lecţii de bricolaj şi în timpul liber se ocupă cu decorarea casei.  Nicu s-a gândit  că un cadou foarte potrivit pentru ea de Crăciun ar putea fi pistolul de lipit Dremel Glue gun (foto sus), sculă care face parte din gama Hobby şi cu care se pot face decorări frumoase, în funcţie de creativitatea celui care o foloseşte. Decoraţiunile de Crăciun vor fi primele pe listă, iar la realizarea lor Ana va fi ajutată de fiica sa, Oana, în vârstă de 12 ani, care va fi şi iniţiată în aceste activităţi cu ocazia sărbătorilor. Pistolul are o putere de 30 W, este foarte uşor (360 g), chiar delicat în mâna unei doamne, iar preţul este de numai 115 lei, inclusiv TVA-ul.

Nicu este gospodarul casei, iar cum tot timpul este câte ceva de făcut sau de reparat prin casă, uneltele  şi sculele sunt absolut necesare. Pentru aceste sărbători Nicu va primi în dar un ferăstrău de grădină KEO (foto jos), (469 lei cu TVA inclus), care are performanţe excelente datorită bateriei integrate de 10,8V Li-ion, precum şi siguranţă de oprire pentru o securitate sporită. Lama din oţel, uşor de înlocuit, precum şi manevrarea uşoară asigură tăierea ramurilor nesusţinute, care se găsesc din abundenţă în grădina familiei Vasile. De frumuseţile grădinii (florile, arbuştii şi iarba) se ocupă bunicul Radu. El va primi un foarfece electric pentru tuns arbuşti şi tăiat iarba ISIO II. Compact, uşor şi puternic, având preţul de numai 339 lei cu TVA, cu acest foarfece bunicul va putea modela fără efort arbuştii, tufele şi gazonul, acumulatorul Li-ion asigurând un timp de funcţionare de până la 50 de minute, suficient pentru a tăia, de exemplu, 850 m de margine de gazon.  

Ajut-o la spălatul ­vaselor  – CDP 4709 de la CANDY

Se ştie că de sărbători, (mai ales cele de iarnă care durează o perioadă mai îndelungată)  se adună un mare număr de vase de spălat. Nu mai vorbim de situaţia în care aveţi invitaţi, de exemplu dacă faceţi Revelionul acasă, cu prietenii. Astfel, o maşină de spălat vase pentru doamna casei, care să o ajute la bucătărie, poate fi cadoul ideal. Noi vă propunem în acest sens  CDP 4709 de la CANDY, maşina de spălat vase 9 seturi cu display digital multifuncţional,  4 temperaturi de spălare, 7 programe şi pornire întârziată 24 h. ­Maşina este dotată cu siguranţă pentru copii, coş superior ajustabil, coşuri interioare din metal, Aquastop  şi protecţie anti-inundaţie.Este ecologică,  consumul de apă fiind de 15 l/ciclu de spălare,  şi silenţioasă – nivel de zgomot 49 db(A). Preţul de listă este de 1549 lei. 

Confort total de sărbători –  apă caldă cu NUOS şi Velis de la ARISTON

Se mai pot concepe sărbătorile fără apă caldă? În primul rând, în această perioadă se găteşte mai mult, se strâng mormane de vase murdare, puteţi avea prieteni în casă şi pot apărea situaţii penibile în care apa caldă s-a terminat atunci când aveţi mai multă nevoie. Iată două soluţii excelente în acest sens de la ARISTON.

Dacă vreţi să faceţi cu adevărat un cadou familiei, puteţi miza pe o achiziţie importantă privind dotarea casei, cu care veţi face în viitor economii la facturi, în plus asigurându-se un grad superior de igienă pentru întreaga familie.  Noul încălzitor de apă cu pompă de căldură NUOS (foto) este conceput pentru a funcţiona în perfectă armonie cu mediul înconjurător, asigurând prepararea unei cantităţi mari de apă caldă cu un ­consum de energie redus cu până la 70% faţă de un încălzitor de apă electric cu aceeaşi capacitate. Aerul provenit din pompa de ­căldură ajută la ventilarea naturală a ­camerei, având un efect plăcut de ­împrospătare şi ­dezumidificare. Alt avantaj important este funcţia anti-legionella care poate fi activată lunar pentru a iniţializa un ciclu automat de dezinfecţie. Pompa ­încălzeşte apa menajeră până la o ­temperatură de 65 °C, fiind menţinută o anumită perioadă de timp, suficient pentru a distruge un eventual focar al bacteriei ce s-ar putea dezvolta în rezervor.

Gama NUOS este disponibilă în două versiuni: cu montare pe perete (capacităţi de 80 – 100 – 120 l) şi cu montare la nivelul podelei (capacităţi de 200 – 250 l), preţurile fiind cuprinse între 3.590 lei şi 8.450 lei, cu TVA inclus.

O altă soluţie este reprezentată de gama de boilere electrice Velis, acestea având şi un design modern, cu o foarte mică adâncime. Boilerele Velis dispun de funcţii inedite precum programarea şi memorarea particularităţilor de consum de apă caldă din locuinţă.

Boilerele memorează perioadele din zi în care este folosită apa caldă, făcând ca aceasta să fie gata de utilizare la momentul dorit şi în cantitatea folosită în mod obişnuit, reducându-se astfel cu până la 20% consumul de energie. Noua gamă este formată din două modele, Velis şi Velis Premium, fiecare cu capacităţi de 50, 80 şi 100 de litri.

Datorită structurii sale, cu două rezervoare separate, Velis permite o stratificare optimă a apei, diminuând timpul de încălzire necesar pentru un duş cu până la 60% faţă de boilerele existente pe piaţă. O altă noutate absolută este faptul că boilerele Velis Premium se pot personaliza în raport cu designul locuinţei, acestea oferind posibilitatea de a alege între 6 culori diferite de feţe interschimbabile.  Preţurile încep de la 870 de lei, oferind în acelaşi timp cea mai lungă garanţie disponibilă pe piaţă, de 7 ani.

Casa şi maşina

Anul acesta, de sărbători, Maria şi Vlad vor face un turneu: Crăciunul îl vor face în spirit etno, în sânul  familiei Mariei, lângă Sibiu, apoi vor merge la mănăstiri în Moldova, iar Revelionul îl vor petrece la Sinaia. Bineînţeles că mult timp, îl vor petrece în maşină şi de aceea au decorat-o special în interior. Şi-au pregătit din timp cadourile care să le facă periplul mai comod. Maria, responsabilă cu designul şi curăţenia, a primit un miniaspirator auto Dustbuster 12 V Black&Decker, (149 lei cu TVA), care se conectează la priza brichetei de la maşină. Capacitatea rezervorului de 700 ml, lungimea cablului de 5 m cu care se poate ajunge în orice colţişor al maşinii, precum şi sistemul de filtrare cu dublă acţiune îi vor fi Mariei de real folos. Vlad, responsabil cu partea tehnică, a primit o şurubelniţă cu acumulator litiu-ion 3.6V PLR 36 NC Black&Decker (foto), având acelaş preţ: 149 lei cu TVA.

Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...
Ultima oră
Pe aceeași temă