21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCad stalpii in centrul Bucurestiului

Cad stalpii in centrul Bucurestiului

»  O masina a fost avariata dupa ce primul stalp s-a prabusit ieri dimineata pe strada Brezoianu.

»  Alti doi au cazut la scurt timp din cauza greutatii cablurilor, iar politia a fost nevoita sa devieze circulatia.

»  O parte din fire era instalata ilegal, fara autorizatie de la autoritati.

In plin centrul capitalei, trei stalpi s-au prabusit ieri dimineata, iar incidentul s-a soldat cu avarierea unei masini parcate pe marginea drumului. La fata locului a fost trimisa o echipa de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pentru a degaja strada care a fost inchisa circulatiei pana la terminarea interventiei celor de la descarcerare. Autoritatile au anuntat ca vor face o ancheta pentru a afla cum a fost posibil ca stalpii sa cada si cum de nu a luat nimeni nici o masura pana acum.

Cabluri ilegale
In jurul orei 6.30, un stalp de beton incarcat de cabluri s-a prabusit peste o masina parcata pe marginea drumului, pe strada Brezoianu. Politistii Sectiei 3 au fost trimisi la fata locului, impreuna cu o echipa de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. "Pe stalp erau prinse cabluri de telefonie, Internet si televiziune, pe care am fost nevoiti sa le taiem pentru a degaja drumul. Am trimis o masina de la pompieri si un echipaj de descarcerare, care au lucrat o ora si jumatate. Stalpul de beton a antrenat in cadere alti doi stalpi din metal, pe care i-am taiat si i-am scos", a declarat maiorul Catalin Eftene, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Primul stalp a cazut din cauza greutatii cablurilor sprijinite pe acesta si pentru ca era fisurat, conform primelor concluzii de la fata locului. Circulatia in zona a fost deviata de Politie pe strada Otetelesanu, pentru a permite interventia echipajelor de descarcerare. Politistii ancheteaza imprejurarile in care s-a produs incidentul pentru a afla cine sunt vinovatii. Din primele cercetari a rezultat ca detinatorii unei parti din cablurile prinse pe cei trei stalpi nu au obtinut autorizatie pentru a le monta in acel loc. In acest caz, ei pot fi trasi la raspundere, atat pentru montarea de cabluri ilegale, cat si pentru daunele rezultate.

Stalpii apartin lui ENEL Distributie Muntenia
La fata locului au fost chemati reprezentanti ai societatii ENEL Distributie Muntenia (fosta Electrica), urmand sa se stabileasca cine este responsabil de incarcarea cu prea multe cabluri a stalpilor din zona.
Furnizarea energiei electrice nu a fost intrerupta in zona respectiva. Reprezentantii ENEL Distributie Muntenia au declarat ca stalpii respectivi le apartin si ca vor stabili daca au fost respectate contractele de inchiriere.

NU E O PREMIERA
» Incident asemanator
Un incident asemanator a avut loc in iulie, pe strada General Berthelot, cand un stalp din beton a cedat din cauza faptului ca era vechi si incarcat cu foarte multe cabluri. Primaria Capitalei a decis sa ingroape cablurile in pamant pentru a rezolva problema stalpilor. Proiectul Netcity, care prevede montarea cablurilor in subteran, merge cu viteza melcului, dupa mai multe conflicte intre municipalitate si cablisti.

Cele mai citite

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima oră
Pe aceeași temă