16.2 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialCAB: Cum s-a negociat şpaga în cazul Galaxy Tobacco

CAB: Cum s-a negociat şpaga în cazul Galaxy Tobacco

Consilierul ANAF Adrian Nicolae Gavrilă i-a solicitat lui Antonello Celestini o mită de 400.000 de euro pentru ca să rezolve problemele cu plata accizelor pe care le avea Galaxy Tobacoo, se arată în motivarea publicată de Curtea de Apel Bucureşti. Suma reprezenta 1% din valoarea totală a accizei datorate de companie statului roman.

Denunţătorul C.A. (Celestini Antonello) i-a comunicat inculpatului G.N.A. (Gavrilă Nicolae Adrian), la solicitarea acestuia din urmă, că în vederea rezolvării acestei probleme este dispus să dea suma de 30.000 de euro.
La câteva zile, inculpatul G.N.A. i-a comunicat denunţătorului că a luat legătura cu numitul C.V. – director la Autoritatea Naţională a Vămilor – Direcţia accize şi că acesta pretinde suma de 400.000 de euro, adică 1% din acciza pe care S.C Galaxy Tabacco o datora statului român.
Întrucât C.A. a refuzat să dea această sumă, la câteva zile, inculpatul G.N. A. a revenit şi a transmis denunţătorului că suma s-a redus la 200.000 de euro, însă şi de această dată denunţătorul C. A. nu a fost de acord.
Cert este că, cu ocazia discuţiilor pe care le-a avut în cursul lunii noiembrie 2010, cu denunţătorul C.A., discuţie înregistrată în mediul ambiental, inculpatul G.N. A. a făcut referire şi la această sumă de bani.
Readucând în discuţie problema care o avea în cursul lunii octombrie 2010, referitor la o altă cantitate de tutun indisponibilizată de A.N.V. în porturile din Constanţa şi Giurgiu, denunţătorul C.A. i-a explicat inculpatului şi G.N. A. că, de această dată, este o încercare de răzbunare a lui C.V. – director în cadrul ANV- deoarece nu i-a dat suma pretinsă, în cursul anului 2008, iar cantitatea de 960 tone tutun a plecat, fără să-i dea banii.
Auzind aceste explicaţii, inculpatul G.N. A., făcând referire la situaţia din 2008, l-a întrebat pe denunţătorul de ce nu i-a dat banii atunci şi dacă nu s-a înţeles cu el
„.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, arestarea consilierului superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Nicolae Adrian Gavrilă, pentru că a pretins mită, în decurs de patru ani, de 1.800.000 de euro, în acest caz fiind arestat şi avocatul bucureştean Marius Stăncescu.
În decizia de arestare, Curtea de Apel Bucureşti reţine faptul că, în cursul anului 2008, între SC Galaxy Tabacco SA, pe de o parte, şi Autoritatea Naţională a Vămilor – Direcţia supravegheri accize şi operaţiuni vamale pe de altă parte, a existat o corespondenţă cu privire la transferul unei cantităţi de 960 de tone tutun, din România în Italia.

 

Cele mai citite

Ludovic Orban, apel către PNL: „Veniţi alături de mine să batem PSD în alegeri”

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei și fost premier liberal, a făcut apel marți către membrii Partidului Național Liberal (PNL) să se alăture inițiativei...

FCSB suferă o nouă pierdere importantă! Florin Tănase, diagnosticat cu ruptură musculară

După o accidentare suferită în meciul cu PAOK, Florin Tănase a fost diagnosticat cu ruptură musculară, fiind a doua absență majoră din lotul FCSB...

Gigi Becali a declarat că-l așteaptă pe Nicolae Stanciu la FCSB

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat public că îl așteaptă pe Nicolae Stanciu să revină la echipă din iarnă, după ce internaționalul român și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă