16.2 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialCAB: Ce ar fi trebuit să facă şeful ANAF pentru o mită...

CAB: Ce ar fi trebuit să facă şeful ANAF pentru o mită de 1 milion euro (stenogramă)

Cetăţeanul italian Antonello Celestini a apelat la avocatul Marius Stăncescu pentru a trimite 1 milon de euro preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar , pentru a-l proteja în activităţi de contrabandă cu ţigări, conform unei înregistrări ambientale apărută în motivarea Curţii de Apel Bucureşti (CAB). Avocatul Marius Stăncescu şi italianul Antonello Celestini au stabilit cum să înfiinţeze o fabrică clandestină de ţigări in localitatea Videle. Avocatul Marius Stăncescu s-a lăudat cu influenţa pe care o are pe lângă şeful ANAF şi poate să asigure protecţie afacerilor italianului Antonello Celestin.

„La data de 25.11.2010 între inculpatul S. M.-C. (Stăncescu Marius Cătălin) şi denunţătorul C.A. (Celestini Antonello) a avut loc o întâlnire înregistrată în mediul ambiental, în baza autorizaţiei emisă de Curtea de Apel Bucureşti, ocazie cu care învinuitul l-a lăsat să creadă că are influenţă pe lângă preşedintele A.N.A.F., numitul B.S. (Blejnar Sorin) şi-l asigură că intervine la acesta pentru a-l proteja în activităţi de contrabandă cu ţigări. În concret inculpatul S. M.-C. şi denunţătorul C. A. au stabilit ca acesta din urmă să înfiinţeze o fabrică de ţigarete în localitatea Videle care să funcţioneze clandestin.
Potrivit acestei înţelegeri denunţătorul C.A. urma să se ocupe de funcţionarea fabricii, de găsirea muncitorilor, iar inculpatul S. M.-C. prin influenţa pe care o are pe lângă preşedintele ANAF B.S. îi va asigura protecţia în sensul că nu se vor efectua controale şi-l lasă să lucreze liniştit.
Inculpatul S. M.-C. a acceptat promisiunea denunţătorului C.A. ca prin intermediul său să se remită suma de 1.000.000. euro preşedintelui ANAF B.S. şi a pretins pentru sine un procent de 10% pentru intervenţia sa pe lângă preşedintele ANAF.

În cursul lunii septembrie 2010, cu ocazia unui control efectuat de Autoritatea Naţională a Vămilor la S.C. Italian Tabacco Production S.R.L., s-a dispus indisponibilizarea unui număr de 67 containere ce conţineau tutun brut, aflate în porturile Constanţa şi Giurgiu.
Cantitatea de tutun aparţinea S.C. Agricola Italia S.R.L. şi S.C. C.T.S. Italia, era importat din Pakistan şi adus în România pentru a fi procesat la S.C. Italian Tabacco Production S.R.L.
În vederea deblocării acestei cantităţii denunţătorul a luat legătura şi cu inculpatul S. M.-C.. Cu prilejul acestor discuţii inculpatul S. M.-C. i-a promis că va interveni pe lângă numitul C. V., director la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autoritatea Naţională a Vămilor (A.N.V) pentru a-i debloca marfa indisponibilizată în porturile din Constanţa şi Giurgiu.
Inculpatul S. M.-C. i-a pretins suma de 300.000 pentru a interveni pe lângă numitul C.V. pentru ca acesta să-i deblocheze tutunul.
Inculpatul S.M.-C. i-a spus martorului F.S.-M. să-i transmită denunţătorului C.A. că, în vederea recuperării containerelor de tutun aflate în porturile Constanţa şi Giurgiu, a reuşit să ajungă la C.V., director la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autoritatea Naţională a Vămilor (A.N.V) prin intermediul unui prieten sus-pus de la Garda Financiară. Inculpatul i-a mai comunicat că pentru a debloca tutunul aflat porturile Constanţa şi Giurgiu, urmare a faptului că S.C. I.T.P. S.R.L. este în consemn vamal, numitul C.V. pretinde suma de 300.000. euro.
Tot în acest context, i-a explicat şi modalitatea în care se va face plata. Banii remişi de martorul denunţător C.A. urmau a fi transferaţi într-un cont extern al inculpatului S. M.-C., el fiind garantul, iar sumele vor fi remise către C.V. după ce tutunul va fi expediat în Italia
„.

Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele avocatului Marius Stăncescu şi al lui Nicolae Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Cele mai citite

Jonathan Tah, țintă principală! Bayern și Barcelona se bat pentru semnătura germanului

Barca și Bayern Munchen se luptă pentru semnătura fundașului campioanei Leverkusen. Jonathan Tah, unul dintre cei mai apreciați fundași centrali ai fotbalului german, este tot...

Justin Timbarlake, prezent la Electric Castle 2025?

Justin Timberlake ar putea susține un concert în România, la Cluj, în cadrul festivalului Electric Castle din 2025. @feresteanu Yes #justintimberlake in #romania🇷🇴...

Integritatea în achiziții publice sub lupă: ANI emite 13 avertismente

Agenția Națională de Integritate a verificat și 28% dintre contractele finanțate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada iulie - septembrie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă