20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBuzoienii danseaza pe muzica lui "Vioara"

Buzoienii danseaza pe muzica lui „Vioara”

» Gloria Buzau a asteptat 20 de ani pentru a reveni pe prima scena a fotbalului romanesc.
» La finalul turului, echipa din Crang nu s-a aflat nici macar intre primele cinci echipe din serie.
» Omul de afaceri Constantin Bucur a preluat pachetul majoritar de actiuni, fiind decis sa sustina puternic echipa pregatita de Ion Viorel.
din Seria I a Ligii a II-a au promovat doua formatii-surpriza. Una este Delta Tulcea, care nu a trimis la timp dosarul de licentiere si nu a primit drept de joc in primul esalon, locul ramas vacant fiind ocupat de catre Ceahlaul Piatra Neamt. Cea de-a doua formatie este Gloria Buzau. Echipa din Crang a dominat partea a doua a sezonului, desi la finalul turul era departe de primele doua pozitii care asigurau prezenta pe prima scena a fotbalului romanesc.
O data cu promovarea au venit si banii. Omul de afaceri Constantin Bucur a preluat pachetul majoritar, fiind decis sa investeasca serios la Buzau. Pentru perioada de presezon, clubul a beneficiat de aproximativ 700.000 de euro.
Duminica, lotul Gloriei a plecat in cantonament la Kaprun, in aceeasi locatie fiind si Steaua. Buzoienii vor sta in Austria pana pe data de 13 iulie, perioada in care vor disputa patru meciuri amicale, numele adversarilor urmand a fi cunoscute in urmatoarele zile. Drumul pana in Austria a fost parcurs cu autocarul, delegatia facand o escala la Oradea duminica noapte.
Gloria a mai reusit o achizitie chiar inaintea plecarii spre Kaprun. Formatia din Crang l-a transferat pe mijlocasul Alexandru Filip de la FC Caracal pentru suma de 30.000 de euro. Cu toate ca internationalul de tineret a ajuns la Buzau cu trei zile inainte de cantonament, acesta i-a convins pe Ion Viorel si pe Ilie Stan de calitatile sale.
Fiind una dintre echipele care nu au fost obligate sa trimita documentele pentru obtinerea licentei pentru sezonul 2007-2008 pana la data de 31 martie, suporterii Gloriei nu s-au indoit niciodata de prezenta echipei favorite in primul esalon. Un avantaj pentru Gloria il reprezinta faptul ca nu trebuie sa indeplineasca criteriul referitor la datorii. Cu toate acestea, Constantin Bucur a achitat si cei aproximativ 190.000 de euro pe care Gloria trebuia sa-i achite la Finantele Publice Buzau. "Eu cred ca au mari sanse sa primeasca licenta (n.r. – decizia definitiva va fi luata pe 14 iulie, daca lucrarile la stadion vor merge conform planurilor prezentate de cei de la Gloria), pentru ca nu au participat la procesul de baza. Astfel nu trebuie sa indeplineasca criteriul referitor la lipsa datoriilor", a explicat directorul Departamentului de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru.
In momentul de fata, lucrarile sunt in toi la Buzau. Se monteaza 400-500 de scaune pe zi, astfel incat sa se ajunga la 6.000 de astfel de locuri (manualul de licentiere cere doar 3.000). Oficialii echipei din Crang au rezolvat problemele legate de terenul de joc, banci de rezerve, vestiare si o parte dintre cele privind activitatea mass-media. Mai trebuie amenajate 50 de locuri la masa presei, trei posturi pentru comentatori radio si TV. In plus, trebuie sa existe o tribuna VIP cu minimum 400 de locuri, o parcare in spatele tribunei principale de 100 de locuri si delimitarea zonei suporterilor echipelor-oaspete. "Nu vom avea probleme cu primirea licentei. Vom juca in Liga I in sezonul 2007-2008. Se lucreaza intens pentru a pune totul la punct pana pe data de 13 iulie", ne-a precizat Constantin Bucur.
Noul finantator al buzoienilor este pregatit sa ofere toate conditiile pentru ca echipa sa se mentina in acest sezon pe prima scena a fotbalului romanesc. "Le-am spus celor din staff-ul tehnic si administrativ sa-mi spuna de cati bani au nevoie si eu le dau. Pana acum, le-am dat 700.000 de euro pentru transferuri si perioada de pregatire. Urmeaza sa le mai dau o transa pentru alte activitati. Obiectivul este mentinerea in prima liga. Deocamdata, nu ne putem gandi la altceva. Trebuie sa fim realisti. Tot ce se vrobeste despre faptul ca noi am fi un fel de echipa-satelit a Stelei sunt doar speculatii. Noi suntem Gloria Buzau si vom juca doar pentru noi si pentru suporterii nostri", a afirmat Bucur.

» Eze si Jaber au ramas acasa
Ion Viorel a deplasat in cantonamentul din Austria un lot compus din Mihai Barbu, stefan Leu (portari), Sorin Chirciu, Costel Petre, Eduard Nicola, Cosmin Gheorghita, Catalin Vlaicu, Danut Voicila, Marian Nejneru (fundasi), Constantin Doicaru, Dorin Popa, Valentin Iovita, Andreas Popescu, Nelu Popliaca, Mala, Alexandru Filip (mijlocasi), Eduard sotrocan, Valentin Simion, Daniel Nica, Alin Litu, Claudiu Ionescu si Romica Bunica (atacanti). Din lot mai fac parte Dino Eze si Jaber (foto), care au ramas la Buzau pentru ca nu au viza.

» Victorie Inainte de plecare
Inainte de a pleca spre Kaprun, Gloria Buzau a jucat o partida de verificare in compania formatiei Onix Ramnicu Sarat (Liga a III-a). Elevii lui Ion Viorel s-au impus cu scorul de 3-0, golurile fiind marcate de Eze, Popescu si Ionescu.
"A fost un antrenament bun. Este incurajator ca am inceput cu o victorie, chiar daca adversarul a fost mai modest. Dintre nou-veniti, sunt multumit de Filip si Eze (foto)",
a explicat Ion Viorel. Buzoienii au primit in ziua meciului si noul echipament cu care vor evolua in acest sezon.

» Jucatori straini in probe
Lotul Gloriei Buzau va fi completat cu inca doi sau trei jucatori. In cantonamentul din Austria vor veni in probe mai multi jucatori straini. Managerul general Ion Viorel este interesat foarte mult de acoperirea posturilor de portar, fundas central si atacant. Dupa ce la echipa din Crang a ajuns Nejneru, de la Dunarea Galati, un alt jucator de la aceasta echipa s-ar putea transfera la Gloria Buzau. Este vorba de portarul Stoicescu, care ar putea ajunge in zilele urmatoare direct in cantonamentul buzoienilor de la Kaprun.

» 2.000.000 RON de la primarie
Pentru ca lucrarile de la stadion sa fie terminate in timp util, adica pana pe 13 iulie, Primaria Municipiului Buzau a alocat nu mai putin de doua milioane de lei. De la ultimul meci din Liga a II-a, imaginea stadionului s-a schimbat mult, iar in acest moment suporterii Gloriei nu trebuie sa fie speriati de gandul ca nu vor vedea echipa favorita in Liga I. Cum oficialii buzoieni au plecat in Austria, lucrarile de cosmetizare a arenei sunt supervizate in acest moment de catre principalul finantator, Constantin Bucur.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă