17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialBursele europene au deschis marţi în urcare

Bursele europene au deschis marţi în urcare

Bursele europene au deschis marţi în urcare, revenind după două zile de pierderi, datorită optimismului generat de semnalele pozitive venite din partea companiilor, care au trimis în plan secund temerile investitorilor privind criza datoriilor de stat, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,9% până la ora 7:14 GMT (10:14 ora României).

Acţiunile grupului britanic Vodafone au crescut cu 1,6% în debutul sesiunii, datorită creşterii estimărilor grupului pentru anul fiscal curent datorită rezultatelor peste aşteptări de pe pieţele emergente şi din nordul Europei.

Totuşi, situaţia politică din Italia va acapara atenţia investitorilor, guvernul Berlusconi aşteptând un vot crucial al Parlamentului privind raportul de buget pe 2010.

„Companiile au depăşit estimările, însă este vorba de nişte estimări reduse. Unul dintre filmele toamnei a fost modul în care situaţia macro a trimis în plan secund situaţia companiilor”, comentează un analist londonez.

Cele mai citite

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...

A găsit un craniu uman în timp ce își plimba câinele

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, județul Gorj, au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Bâlteni,...

Cum alegi parasolarul auto ideal

Parasolarele auto sunt accesorii utilizate pentru a proteja interiorul mașinii de razele solare intense, reducând acumularea de căldură și protejând materialele din interior de...
Ultima oră
Pe aceeași temă