Bunica Anei Maria Pătru a suferit un atac de panică la sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiată, în calitate de martor, în dosarul nepoatei. Surse medicale au confirmat , miercuri, pentru Mediafax, că au intervenit pentru Nicoliţa Simionescu, bunica de 90 de ani a fostei şefe AEP, Ana Maria Pătru.
Aceasta a fost evaluată medical, avea tensiune foarte mare şi i s-a administrat tratament. Avocatul Anei Maria Pătru a declarat că Nicoliţa Simionescu nu a făcut declaraţii, prelevându-se de acest drept, pentru că este rudă apropiată cu Pătru.
„Nu auzea, nici nu ştiu cât a înţeles dumneaei din ce i s-a explicat acolo. S-a prelevat să nu dea declaraţii şi avea dreptul prevăzut de Codul de Procedură Penală pentru că este rudă apropiată cu persoana cercetată, respectiv Ana Maria Pătru. (…) I s-a adus la cunoştinţă faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 de metri şi pe o construcţie. A semnat, a luat la cunoştinţă”, a declarat Veronel Rădulescu.
Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost pusă sub control judiciar, miercurea trecută, de procurorii DNA Ploieşti, aceasta declarând, la ieşire că „e un joc al denunţului”.
Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-mai 2013, Ana-Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a cerut de la reprezentanţii unei firme de sotfware 1 milion de euro, pentru a-l convinge pe directorul unei instituţii publice să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie ce viza firma de software.
„În acelaşi context, inculpata a primit, în trei tranşe, în perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; sfârşitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro)”, arată DNA.
Sursa citată mai precizează că, pentru a ascunde provenienţa sumei de 600.000 de euro, în 2016, Ana-Maria Pătru a cumpărat un teren (pe numele unei rude) în oraşul Voluntari, în valoare de 130.000 de euro, a cumpărat (pe numele altei rude) un apartament în Constanţa în valoare de 80.000 de euro, a efectuat investiţii în valoare de 437.314,13 de euro ce consta în ridicarea unei case din Voluntari şi dotarea apartamentului din Constanţa.
„La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat şi înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţă, pretins comisă de directorul instituţiei publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal. Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunţul – obiect al infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reţinută în sarcina sa, este mincinos”, mai spun procurorii.