-1.6 C
București
duminică, 19 ianuarie 2025
AcasăSpecialBucureştiul-un oraş ciudat, dar plin de viaţă

Bucureştiul-un oraş ciudat, dar plin de viaţă

Pentru americanii care sunt în căutarea unei aventuri urbane, jurnalistul Alexander Lobrano de la New York Times le recomandă destinaţia perfectă: Bucureştiul.

Capitala României este descrisă de jurnalist ca fiind un oraş care nu şi-a vândut sufletul turismului de masă şi care va intriga orice turist datorită ciudăţeniei sale delicioase.

„Este o corcitură de oras, ciudat dar plin de viaţă, care în mod clar a avut zile mai bune, dar unde se mişcă ceva în ultimul timp. Localnicii ştiu să se distreze, iar economia României se îndreaptă destul de bine”, scrie Lobrano pe blogul New York Times.

Jurnalistul a vizitat zonele importante din Bucureşti şi spune că Centrul Vechi este cea mai vie parte a oraşului. Datorită nenumăratelor cafenele, baruri şi restaurante care s-au deschis în ultimii ani aici, Alexander Lobrano spune că strada Lipscani este districtul petrecerilor.

Localul său preferat din această zonă este cafeneaua Van Gogh de pe Smârdan datorită cafelei bune şi a oamenilor remarcabili care frecventează localul. Iar restaurantul „Caru’ cu bere” este menţionat datorită ambientului său uimitor şi a berii bune pe care o găseşti aici.

De asemenea, jurnalistul spune că cele mai bune cluburi din oraş sunt „Chat Noire” de pe Blănari şi „Mojo” de pe strada Gabroveni. Dar şi Hanul Berarilor Interbelic este o locaţie perfectă pentru a-ţi face noi prieteni. Jurnalistul primeşte chiar şi un sfat de la unul dintre chelneri de aici care îi spune : „ Vă rog nu ne spuneţi cât de suprinşi sunteţi că Bucureştiul este un oraş frumos. Noi ştim asta. Voi sunteţi cei care cred că se află pe Marte. Lasaţi-ne cu bancurile despre Dracula şi uitaţi de căruţele trase de măgari sau de ţiganii care populează străzile oraşului”.

Dintre muzeele din Bucureşti, Alexander Labrano le recomandă cititorilor să viziteze neapărat Muzeul Ţăranului Român care este „ absolut fascinant”. Dar şi Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti sau Muzeul Satului, care „oferă o imagine a vieţii rurale din România- o ţară unde majoritatea populaţiei încă mai locuieşte la ţară”.

Articolul de pe blogul ziarului New York Times le recomandă cititorilor restaurantele Locanta Jaristea (Str. Georges Georgescu) şi Hanu Berarilor Interbelic (Str. Poenaru Bordea) pentru o experienţă culinară românescă.

Prin acest articol, New York Times oferă americanilor o altă perspectivă asupra Bucureştiului- una mult mai favorabilă, dar Alexander Labrado nu uită să menţioneze şi de aspectele negative precum  maidanezii din oraş şi de hotelurile destul de scumpe.

Cele mai citite

CSM București a trecut în stil de mare echipă de Krim Mercator Ljubljana cu 36-23

CSM București a învins echipa slovenă Krim Mercator Ljubljana cu scorul de 36-23 (17-8), sâmbătă, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'', în Grupa A a...

Un avion TAROM care urma să ajungă de la București la Tel Aviv a fost ținut la sol

Un avion, care urma să decoleze pe ruta București-Tel Aviv, a fost ținut la sol, după ce în timpul inspecției tehnice de dinaintea zborului...
Ultima oră
Pe aceeași temă