17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialBucureşti: Task-force pentru combaterea evaziunii fiscale. Vezi ce va face

Bucureşti: Task-force pentru combaterea evaziunii fiscale. Vezi ce va face

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a constituit o echipă de comandă, numită task-force, şi care va avea ca misiune să lupte împotriva evaziunii fiscale.  

Echipe mixte de la Garda Financiară, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, Poliţie, Jandarmerie, Sănătate Publică, Serviciul Anticorupţie şi alte câteva instituţii vor merge la societăţile comerciale pentru a verifica dacă acestea fac evaziune fiscală.

Inspectorii nu vor cunoaşte dinainte locul care va fi controlat pentru a se evita situaţia în care comercianţii sunt înştiinţaţi şi au timp să plece de la faţa locului. Cei din echipele de control vor fi anunţaţi chiar înainte de a pleca pe teren, iar destinaţia va fi aleasă la o şedinţă cu şefii tuturor instituţiilor şi prefectul Capitalei.

„Au fost stabilite 389 de locuri din Bucureşti, unde este un aflux mare de produse, şi care vor fi inspectate după un calendar stabilit”, a declarat Gabriel Luca, reprezentat al Prefecturii Capitalei. La acţiuni vor lua parte şi angajaţi de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Echipa de comandă sau task-force, cum au numit-o cei de la prefectură, va coordona controalele al căror scop este colectarea la bugetul de stat a sumelor de bani şi bunurilor provenite din activităţi ilegale sau evazioniste. Controalele vor fi extinse şi în judeţele din vecinătatea Bucureştiului pentru că majoritatea comercianţilor din Capitală se alimentează cu produse din depozitele aflate în judeţele vecine.

Activitatea va dura mai multe luni de zile şi se va concentra, în mod special, pe evaziunea la legume şi fructe, alcool, carne şi ţigări.

Astfel, vor fi verificate firmele care au un rulaj de marfă semnificativ, comercianţii medii şi mici. Controalele se vor concetra cu prioritate pe verificarea provenienţei mărfurilor, pe etichetare şi  pe verificarea minuţioasă a documentelor însoţitoare ale mărfurilor (facturi, avize, etc). Sunt vizate depozitele en-gros de tutun şi alcool, depozitele mari de carne şi legume-fructe care funcţionează pe raza Capitalei, la acestea adăugându-se pieţele din Bucureşti şi importatorii de mărfuri.

Ce se întâmplă cu complexul Europa

Unul dintre cele mai mari complexuri comerciale din Capitală, unde evaziunea se practică la scară largă, şi care a fost verificat deja de echipele mixte este Europa. La începutul lunii martie, inspectorii au găsit acolo peste 90% din standuri închise.

Prefectul Atănăsoaei a anunţat că Inspectoratul de Stat în Construcţii a acţionat deja în instanţă proprietarii terenului pe care se află complexul comercial pentru a obţine o hotărâre judecătorească în baza căreia construcţiile nelegale să fie demolate, pe cheltuiala proprietarilor, termenul de judecată fiind 4 aprilie.

 

 

Cele mai citite

Dosar penal după ce o poartă metalică de pe un teren de sport a căzut peste un copil

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal după un incident petrecut pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde o...

Crimă șocantă în Franța: un bărbat cu probleme psihice și-a omorât soția, cei doi copii și a rănit alți doi oameni

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel...

Un nou cutremur în județul Gorj. Ce intensitate a avut

Un cutremur cu intensitate de 3,8 a avut loc sâmbătă dimineață în județul Gorj. „În ziua de 07 Septembrie 2024, la ora 09:06:22 (ora...
Ultima oră
Pe aceeași temă