32 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialBucureşti: Începe amendarea celor care nu au îndepărtat zăpada

Bucureşti: Începe amendarea celor care nu au îndepărtat zăpada

În această după-amiază, inspectorii Primăriei Capitalei vor ieşi pe teren pentru a verifica dacă deţinătorii de spaţii comerciale, locatarii din blocuri şi toţi cei care deţin imobile au îndepărtat zăpada de pe trotuare.

“Utilajele au acţionat deja pe străzile principale şi au început să intre şi pe cele laterale, iar la noapte, se va ajunge şi pe străduţele dintre blocuri. Deszăpezirea se face pe zone de urgenţă. În primul rând, pe străzile principale, cele cu spitale, şcoli, obiective sociale etc., iar apoi pe străzile secundare”, a declarat Magda Iuga, responsabila cu deszăpezirea din Primăria Capitalei.

Ea a precizat că municipalitatea nu a constatat probleme la deszăpezire în niciun sector, până în prezent, şi nu este deocamdată cazul să fie amendate firmele de salubrizare care se ocupă de îndepărtarea ninsorii.  

Iuga a anunţat că din această după-amiază vor începe controalele pe teren pentru se vedea cine nu a curăţat trotuarele. Amenzile sunt cuprinse între 200 şi 500 de lei pentru persoanele fizice şi între 500 şi 2.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010.

Actul mai prevede că deszăpezirea se face după depunerea omătului, dar nu mai târziu de 24 de ore de la depunere. Cetăţenii sunt obligaţi să nu arunce zăpada pe carosabil sau să o scoată din curţi şi să o lase pe trotuare.

Cele mai citite

Gabriela Firea: “Demisionez din Senatul României începând cu data de 1 iulie”

Marți, plenul Senatului a recunoscut demisia senatoarei PSD Gabriela Firea, care a fost aleasă în Parlamentul European. Mandatul său de senator va fi declarat...

Eurostat: România, a cincea lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a urcat în mai la 2,7%, de la 2,6% în aprilie, în timp ce România este, pentru...

Fake-news cu Putin pe Allianz Arena

Pe mai multe rețele sociale s-a rostogolit un așa-zis clip prin care suporterii români ar fi scandat numele lui Putin, în timpul meciului România-Ucraina,...
Ultima oră
Pe aceeași temă