12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecial"Brokeback Mountain", favorit la Oscaruri

„Brokeback Mountain”, favorit la Oscaruri

Filmul „Brokeback Mountain” a confirmat inca o data ca este favorit la Oscarurile de anul acesta, dupa ce a fost nominalizat de patru ori la premiile sindicatului actorilor de la Hollywood – Screen Actors Guild (SAG).
Filmul, regizat de Ang Lee, urmareste povestea de dragoste dintre doi cow-boy, plasata in anii '60. Trei dintre actorii care joaca in film au fost nominalizati la premiile SAG: Heath Ledger la categoria cel mai bun actor, Jake Gyllenhaal si Michelle Williams la categoria cel mai bun actor, respectiv cea mai buna actrita intr-un rol secundar.
Heath Ledger concureaza cu australianul Russell Crowe, nominalizat pentru rolul din „Cinderella Man”, cu Philip Seymour Hoffman din „Capote”, cu Joaquin Phoenix din „Walk the Line” si cu David Strathairn din „Good Night and Good Luck”.
Pentru titlul de cea mai buna actrita, SAG le-a nominalizat pe Judi Dench pentru „Mrs. Henderson Presents”, Ziyi Zhang pentru rolul din „Memoirs of a Geisha”, Reese Witherspoon pentru „Walk the Line”, Felicity Huffman pentru rolul unui transsexual in „Transamerica” si Charlize Theron pentru „North Country”.
Felicity Huffman a mai fost nominalizata la categoria cea mai buna actrita de televiziune pentru rolul pe care il joaca in serialul de succes „Desperate Housewives”.
Jake Gyllenhaal isi va disputa premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar cu Don Cheadle si Matt Dillon, ambii nominalizati pentru „Collision”, cu George Clooney nominalizat pentru „Syriana” si cu Paul Giamatti pentru „Cinderella Man”.
Pe langa Michelle Williams, la categoria cea mai buna actrita intr-un rol secundar au mai fost nominalizate Amy Adams pentru „Junebug”, Catherine Keener pentru „Capote”, Frances McDormand pentru „North Country” si Rachel Weisz pentru „The Constant Gardener”.
Filmul castigator la categoria cea mai buna distributie va fi ales dintre „Brokeback Mountain”, „Capote”, „Collision”, „Good Night, and Good luck” si „Hustle and Flow”.
SAG isi va anunta castigatorii pe 29 ianuarie.
Nominalizarile facute de sindicatul producatorilor de la Hollywood (PGA) si cel al scenaristilor americani (WGA), considerati ca un alt barometru in ceea ce priveste Oscarurile, au favorizat „Brokeback Mountain” care a fost deja nominalizat la sapte categorii la Globurile de Aur.

Cele mai citite

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă