21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPacientul englez contaminat cu Ebola, tratat cu un vaccin experimental

Pacientul englez contaminat cu Ebola, tratat cu un vaccin experimental

Medicii londonezi susţin că pacientul britanic, contaminat cu virusul Ebola în Sierra Leone, va primi  acelaşi tip de tratament experimental precum au primit şi cei doi cetăţeni americani infectaţi în Liberia, care s-au vindecat între timp,  relatează AFP, preluat de Mediafax.

Michael Jacobs, medic la Royal Free Hospital din Londra, a declarat pentru presa că pacientului englez i-a fost administrat, deja, un tratament cu serul ZMapp.

William Pooley, în vârstă de 29 de ani, a fost repatriat duminică în Marea Britanie la bordul unui avion militar al Royal Air Force, după ce a fost contaminat cu virusul Ebola la Kenema, în estul statului Sierra Leone, epicentrul epidemiei.

Serul ZMapp, un tratament experimental format din trei anticorpi şi dificil de produs în cantitate mare, care s-a dovedit foarte eficient în cazul testelor pe maimuţe, a fost folosit în premieră pentru tratarea oamenilor în cazul celor doi americani infectaţi cu virusul Ebola în timp ce-i îngrijeau pe bolnavii din Liberia.

Virusul febrei hemoragice, care s-a extins în Liberia, Guineea, Sierra Leone şi, deocamdată, într-o mică măsură şi în Nigeria, a provocat în total moartea a 1.427 de persoane de la apariţia epidemiei, în martie.

Cele mai citite

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă